Saeimas priekšsēdētāja amatam izvirza Smiltēna un Rosļikova kandidatūras (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

14.Saeimas priekšsēdētāja amatam ir izvirzītas divas kandidatūras - Edvards Smiltēns (AS) un Aleksejs Rosļikovs (S), jaunā parlamenta sasaukuma pirmajā sēdē šodien pavēstīja 13.Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Smiltēns pārstāv potenciālo nākamo valdošo koalīciju, sekojoši sagaidāms, ka formāli otrajā augstākajā postenī valstī ievēlēs tieši viņu.

Balsošana par kandidātiem notiks ar balsošanas zīmēm Balsošanas zālē. Balsošana būs atklāta, jo katrā vēlēšanu zīmē būs rakstīts konkrētā deputāta vārds un uzvārds.

Kā ziņots, šodien uz pirmo sēdi sanākusi 14.Saeima, kurā pēc zvēresta jeb svinīgā solījuma nodošanas deputāti atbilstoši Satversmei apstiprināja savas pilnvaras. Šodien paredzēts arī ievēlēt parlamenta Prezidiju.

Jau iepriekš ziņots, ka topošās koalīcijas partijas ir vienojušās Saeimas priekšsēdētāja amatam virzīt Smiltēnu.

Latvijas Televīzija vēstīja, ka Saeimas priekšsēdētāja biedru amatus plānots uzticēt līdzšinējai Ārlietu ministrijas parlamentārajai sekretārei Zandai Kalniņai-Lukaševicai (JV) un Jānim Grasbergam (NA). Savukārt Saeimas sekretāra un tā biedra amati varētu tikt uzticēti opozīcijas pārstāvjiem Armandam Krauzem (ZZS) un Antoņinai Ņenaševai (P).

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu