Nedēļu pirms noteiktā termiņa Rēzeknē padomju piemineklis "Aļoša" vēl nav nojaukts (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Nedēļu pirms noteiktā termiņa Rēzeknē padomju piemineklis vēl nav nojaukts, savukārt nojaukšanas datumu nevienam netiek izpausts, sacīja Rēzeknes pilsētas domes deputāte Ināra Groce.

Rēzeknes pilsētas mērs Aleksandrs Bartaševičs (S) atsevišķiem, paša izraudzītiem medijiem pagājušās nedēļas beigās sniedzis informāciju, ka līgums par pieminekļa demontāžu esot noslēgts, piebilstot, ka "diemžēl" piemineklis būšot jānojauc, jo tā prasot likums, teica Groce. Bartaševičs paziņojis, ka demontāžas procesa dokumentēšanai nepieciešamā tehnika esot pieejama viņam pašam, un mediju klātbūtne tādēļ neesot nepieciešama.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar šī gada 16.jūnijā Saeimā pieņemto likumu "Par padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu eksponēšanas aizliegumu un to demontāžu Latvijas Republikas teritorijā" un "Latvijas Republikas teritorijā esošo padomju un nacistisko režīmu slavinošo objektu sarakstu, kuri ir demontējami līdz šī gada 15.novembrim", Rēzeknes piemiņas vieta Sarkanās armijas karavīriem ir iekļauta minētajā sarakstā, līdz ar to pašvaldībai līdz 15.novembrim ir jāveic pieminekļa "Rēzeknes atbrīvotājiem" jeb tautā sauktā "Aļošas" demontāža.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu