VIDEO ⟩ Iedzīvotāji neizpratnē, kāpēc 1. tramvaja maršrutā netiek atjaunota pietura pie Centrāltirgus

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Rail Baltica" darbi rada daudz neērtību ikdienā, arī sabiedriskā transporta kustības maršrutu maiņu. Lai mazinātu satiksmes intensitāti tirgus zonā, 1. tramvajs pagaidām novirzīts no iebraukšanas Centrāltirgū. Nav zināmi konkrēti termiņi, kad 1. tramvaja satiksme caur Centrāltirgus zonu varētu tikt atjaunota, zināms, ka būvniecība šajā zonā notiks līdz 2023. gada beigām, vēsta raidījums "4. studija".

Skatītāja Māra Kārkliņa raidījumam vaicāja: "Gribētu uzzināt, kad Rīgā tiks atjaunots 1. tramvaja iepriekšējais maršruts gar Centrāltirgu. Sakarā ar jaunā dzelzceļa izbūvi tas tika uz laiku mainīts. Atjaunoja 2., 7. un 10. maršrutu, bet 1. ne. Esmu jautājusi gan Satiksmes departamentam, gan Rīgas domei, taču atbildes ir formāla atrakstīšanās vai – neko nezinām. Nav jau noslēpums, ka tas bija ļoti ērts gados vecākiem cilvēkiem, – tirgus tomēr ir bieži jāapmeklē, bet tuneļa iekārtojums un tā kvalitāte ir vesels pārbaudījums: vai varēsi nokāpt pa pusizjukušajām trepēm vai ne!"

1. tramvaja gadiem ierastais maršruts, kas veda no Juglas uz Imantu, iepriekš izmeta elegantu līkumu gar Centrāltirgu.

"Uz "Rail Baltica" būvniecības laiku 1. tramvaja maršruts neveic braucienus gar Centrāltirgu," skaidroja SIA "Rīgas satiksme" pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane. "Un šeit ir vairāki apsvērumi – viens, jau vasarā, kad sākās šajā zonā intensīvi darbi, 1. tramvaja maršruta kustība un arī citi tika mainīti – divas nedēļas brauc gar Centrāltirgu, pāris nedēļas nebrauc gar Centrāltirgu. Tātad nepārtraukti notika maiņas, un pasažierus arī tas zināmā mērā apgrūtināja. No otras puses, šī zona ir joprojām un arī būs vēl kādu laiku intensīva darba zona. Kā mēs labi zinām, tad 1. tramvaja kustības grafiks ir diezgan biežs, tas kursē krietni biežāk nekā pārējie maršruti, kas veic braucienus gar Centrāltirgu.

Tāpēc, lai mazinātu intensitāti šai zonā, šis tramvajs ir pagaidām novirzīts, neveicot iebraucienus Centrāltirgū.

Mēs aicinām veikt kādu pārsēšanos, lai tomēr Centrāltirgū varētu veikt iebraucienus, varbūt pārplānot maršrutu. Remontdarbi ir remontdarbi, kas kādu laiku prasa neērtības."

Video: "4. studijas" sižets

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu