Norvēģijas princese Marta Luīze atsakās no karaliskajiem pienākumiem (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/AFP/Scanpix

Norvēģijas karaļa Haralda V un karalienes Sonjas 51 gadu vecā meita ir atteikusies no karaliskajiem pienākumiem, pirmdien paziņoja Norvēģijas karaļnams.

Lēmums tika pieņemts, lai Marta Luīze varētu brīvāk īstenot savas intereses pirms kāzām ar savu līgavaini Šamani Dureku.

"Princese Marta Luīze vēlas skaidrāk nošķirt savu privāto darbību no Norvēģijas karaliskā nama. Tāpēc princese, apspriežoties ar Viņa Majestāti karali un citiem tuviem ģimenes locekļiem, ir nolēmusi, ka turpmāk viņa nepildīs karaļnama oficiālus pienākumus," teikts pils paziņojumā.

Princese, kura ir vairāku organizāciju patronese, atsakās no patronāžas lomas. Organizācijām, kuras iepriekš bija viņas aizbildnībā, tiks piedāvāta citu karaliskās ģimenes locekļu patronāža. 

Paziņojumā arī norādīts, ka Marta Luīze un Dureks "mēģina nošķirt savas uzņēmējdarbības no Norvēģijas karaliskā nama", neizmantot viņas princeses titulu vai atsauci uz citiem karaliskās ģimenes locekļiem sociālajos medijos, plašsaziņas līdzekļu darbā un citiem komerciāliem mērķiem.

Izņēmums ir Martas Luīzes @PrincessMarthaLouise Instagram, kur viņas tēvs karalis ļauj saglabāt princeses titulu.

"Karalis un karaliene vēlas pateikties princesei Martai Luīzei par svarīgo darbu, ko viņa vairākas desmitgades ir veikusi savā oficiālajā amatā. Viņa ir veikusi savus pienākumus ar siltumu, rūpēm un dziļu apņemšanos," teikts paziņojumā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu