Pārdošanā nonācis leģendārais Benjamiņu nams (5)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Oskars Kalniņš

Leģendārā un arhitektoniski augstvērtīgā ēka Krišjāņa Barona ielā 12 pieejama iegādei. Īpašuma nosaukums saistīts ar nama otrajiem īpašniekiem - Antonu un Emiliju Benjamiņiem, kuri gados, kad ēku iegādājās, bija vieni no valsts ietekmīgākajiem cilvēkiem.

Īpašums šobrīd pieder uzņēmumam SIA "Benjaminu nams", kuru pārstāv nekustamo īpašumu kompānija "Kapitel", kas plašāk pazīstama kā tirdzniecības centra “Spice” un “Spice Home” īpašnieks un topošā biroju kompleksa “Elemental Skanste” attīstītājs. Kā ekskluzīvais pārstāvis nekustamā īpašuma “Benjamiņu nams” pārdošanā izvēlēta nekustamo īpašumu aģentūra “Kivi Real Estate’’.

Foto: Oskars Kalniņš

Nekustamo īpašumu aģents Linards Veide, kurš vada šī īpašuma pārdošanas procesu, Benjamiņu nama potenciālu komentē šādi:

"Īpašumi ar skatu uz pilsētas centrālo parku ir bijuši pieprasīti vienmēr. Benjamiņu nams Kr. Barona ielā 12 ir viens no retajiem šāda veida īpašumiem, kas pieejams iegādei. Unikālais interjers, plašais pagalms un terase ar skatu uz parku izceļ šo īpašumu starp pārējiem. Darījumi ar tādiem blakus esošajiem īpašumiem kā Bibliotēkas nams Kr. Barona ielā 14, dzīvojamā ēka Kr.Barona ielā 6 un biroju ēka Elizabetes ielā 75 pierāda Vērmanes dārza apkārtnes augsto novērtējumu."

Foto: Oskars Kalniņš

Nekustamais īpašums sastāv no 2346 kv.m plaša zemes gabala ar apzaļumotu iekšpagalmu, kas īpaši būtisks ir tieši pilsētas centrā. Ēkas kopējā platība sastāda 4695,2 kv.m, īpašums ir ļoti labā tehniskā un vizuālā stāvoklī. Šobrīd ēka ir pielāgota viesnīcas vajadzībām ar 60 numuriņiem, aprīkotu restorānu, banketu zāli un konferenču telpu. Izstrādāti arhitekta priekšlikumi nama potenciālai pārbūvei, atjaunojot sākotnējo dzīvojamās ēkas funkciju mūsdienu prasībām atbilstošā veidolā, kas sevī ietver arī pazemes autostāvvietu izbūvi.

Īpašuma cena ir 5’900’000 eiro.

Greznais nams pie Vērmanes dārza ir celts 1885. gadā un pārbūvēts 1930. gadā. 2006. gadā ēka restaurēta un pielāgota viesnīcas “Europe Royale” vajadzībām.

Īpašuma nosaukums saistīts ar nama otrajiem īpašniekiem - Antonu un Emiliju Benjamiņiem, kuri gados, kad ēku iegādājās, bija vieni no valsts ietekmīgākajiem cilvēkiem. Īpašumā vēsturiski performējuši un pulcējušies populārākie vietējā līmeņa mākslinieki. Arhitektoniskais apjoms atgādina Itālijai raksturīgās “palaco” tipa ēkas, kas Latvijā ir liels retums.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu