Ukrainā bojāgājušajam okupantu mācītājam piešķirts Krievijas varoņa nosaukums (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas diktators Vladimirs Putins piešķīris Krievijas varoņa nosaukumu karā Ukrainā bojāgājušajam okupantu mācītājam Mihailam Vasiļjevam, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Krievijas varoņa tituls Vasiļjevam piešķirts pēc nāves.

Putina parakstītajā rīkojumā norādīts, ka varoņa nosaukums mācītājam piešķirts “par vīrišķību un varonību, kas parādītas pilsoniskā pienākuma pildīšanas laikā”.

Vasiļjevs nogalināts 6.novembrī Krievijas okupētajā Hersonas apgabalā. Viņš bija Piemaskavā izvietotā Galvenā stratēģiskās nozīmes raķešu garnizona teritorijā esošās Iļjas Muromieša un dižmocekles Varvaras baznīcas mācītājs.

Oktobrī Vasiļjevs, komentējot Krievijā izsludināto mobilizāciju, izsauca plašu nosodījumu ar izteikumu, ka daudzbērnu mātēm neesot tik sāpīgi un smagi zaudēt kādu no bērniem.

Pēc šiem Vasiļjeva izteikumiem Pareizticīgo baznīca izplatīja paziņojumu, ka tās skatījumā visu bērnu dzīvības vecākiem ir vienlīdz vērtīgas, neatkarīgi no bērnu skaita ģimenē.

Vasiļjevs arī kritizēja vīriešus, kas izvairās no mobilizācijas.

Kā informēja Krievijas Pareizticīgā baznīca, Vasiļjevs iepriekš kalpojis vairākās konfliktu zonās, tostarp Abhāzijā, Sīrijā un Ziemeļkaukāzā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu