Rinkēvičs: Uz jebkuru Krievijas soli sekos adekvāta un stingra Latvijas reakcija (19)

CopyLinkedIn Draugiem X
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Foto: Zane Bitere / LETA

Komentējot Krievijas draudus Latvijai ar "asimetriskiem atbildes soļiem" par padomju pieminekļu nojaukšanu, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ("Jaunā Vienotība") intervijā LTV raidījumā "Šodienas jautājums" norādīja, ka uz jebkuru Krievijas soli sekos adekvāta un stingra Latvijas reakcija.

Runājot par Krievijas Ārlietu ministrijas ziņojumu, kurā izteikts protests par komunistiskās okupācijas režīmu slavinošo pieminekļu demontāžu un "prettiesiskajām darbībām pret Krievijas īpašumu" un kurā apgalvots, ka Krievija varētu veikt "asimetriskus soļus, kas noteikti Rīgai būs sāpīgi", Rinkēvičs norāda: "Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā un agresijas, ko tā veic pret Ukrainu, un visas tās darbības, ko esam redzējuši un dzirdējuši,

man ir grūti iedomāties, kādi varētu būt asimetriski soļi, kas būtu briesmīgi sāpīgi. To, lai viņi paši skaidro."

Tāpat viņš apgalvo, ka Latviju šāda veida retorika un draudi nebaida. "Arī mums ir soļi, ko spert pretī, ja nu kāds te mēģinās padraudēt un kaut ko izdarīt. Lai nu viņi nomierinās. Ja Krievija nebūtu iebrukusi Ukrainā, tās attiecības līdz nulles līmenim nebūtu nonākušas."

Rinkēvičs stāsta, ka Latvijai arī ir gana daudz pretenziju pret Krievijas vēstniecības darbībām.

"Mums arī ir iespējas spert tādus soļus, kādus uzskatīsim par vajadzīgu. Un, ja būs vajadzīgs, arī spersim. Lai viņi nedraud."

Latvijai ir pietiekami daudz iespēju reaģēt diplomātiski, ja Krievija nolems nodarboties ar "saviem izgājieniem vai jandāliņiem". Nebūs nekāda veida tolerances, un jebkuram solim, ko Krievija spers, sekos adekvāta, stingra un cieta reakcija, sacīja Rinkēvičs.

TVNET jau vēstīja, ka Krievijas Ārlietu ministrija izsaukusi Latvijas vēstnieku Māri Riekstiņu, lai izteiktu protestu par komunistiskās okupācijas režīmu slavinošo pieminekļu demontāžu un "prettiesiskajām darbībām pret Krievijas īpašumu". Maskava norādījusi, ka atbildība par šīm "naidīgajām darbībām" jāuzņemas Latvijai un ka Krievija saglabājot tiesības uz atbildes soļiem, "tajā skaitā asimetriskiem, kas noteikti Rīgai būs sāpīgi," teikts ministrijas paziņojumā.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu