Austrālijā krievu hakerus tur aizdomās par izspiešanu, izmantojot zagtus datus

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Austrālijas policija par kiberuzbrukumu Austrālijas veselības apdrošināšanas uzņēmumam "Medibank" tur aizdomās krievu hakerus.

Hakeri trešdien sāka "tumšajā tīmeklī" publicēt konfidenciālus datus, kurus tie nozaguši "Medibank", kas atteicās maksāt hakeru pieprasīto izpirkuma naudu.

Tiek uzskatīts, ka kopš oktobra hakeri piekļuvuši 9,7 miljoniem bijušo un esošo "Medibank" klientu datiem.

Austrālijas Federālā policija piektdien paziņoja, ka kiberuzbrukumu sarīkojusi krievu hakeru grupa, kas, ļoti iespējams, ir atbildīga arī par citiem nozīmīgiem uzbrukumiem citur pasaulē.

Policijas komisārs Rīss Keršovs brīdināja noziedzniekus, ka policija zina, kas viņi ir, un tai ir labi rezultāti ārzemēs mītošo noziedznieku nogādāšanā Austrālijā, lai sauktu viņus tiesas priekšā.

Kā atzinis Keršovs, viņš apzinās, ka austrālieši ir dusmīgi un vēlas atbildes par hakeru uzbrukumu "Medibank".

"Šis kiberuzbrukums ir nepieņemams uzbrukums Austrālijai un tas ir pelnījis atbildi, kas atbilst ļaunprātīgajām un tālejošajām sekām, ko radījis šis noziegums," uzsvēra Keršovs.

"Medibank" vadītājs Deivis Kočkars stingri nosodīja hakeru uzbrukumu un norādīja, ka aiz "Medibank" datiem stāv reāli cilvēki, un viņu datu ļaunprātīga izmantošana var viņus atturēt no medicīniskās palīdzības meklēšanas nākotnē.

Arī Austrālijas premjerministrs Entonijs Albanīzs nosodīja šo kiberuzbrukumu.

"Mēs zinām, no kurienes viņi nāk, mēs zinām, kurš ir atbildīgs un mēs uzskatām, ka viņi ir jāsauc pie atbildības," norādīja Albanīzs.

Hakeri ieguvuši "Medibank" klientu konfidenciālus personas datus - vārdus, dzimšanas datumus, adreses, pasu numurus un informāciju par izmaksājamām apdrošināšanas summām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu