Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Orgasms – kā to sasniegt un atpazīt? (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: FUN FACTORY GmbH

Cilvēkam orgasms ir baudas pilns mirklis, psiholoģisks, fizisks un fizioloģisks notikums ķermenī. Aplūkojot zinātnisko definīciju, varam uzzināt, ka tā pamatā ir muskuļu kontrakciju sērija un intensīva tā dēvēto laimes hormonu – dopamīna, oksitocīna un endorfīnu – intensīva izdalīšanās organismā. Baudpilno fenomenu plašāk skaidro "SexyStyle" eksperte, seksualitātes pētniece un pasniedzēja Natalja Sorokina.

Orgasmi, ko var sasniegt gan vienatnē, gan ar partneri, rodas no dažādu ķermeņa zonu stimulācijas un var būt maigi, īpaši intensīvi, ilgāki un īsāki. Tie spēj palīdzēt atslābināties pēc nogurdinošas dienas darbā, ļauties saldākam miegam, atvieglot mēnešreižu krampjus vai hroniskas sāpes, uzlabot prostatas veselību. Orgasms var būt arī apziņu mainošs stāvoklis, kas rada dziļāku intimitāti un ciešāku saikni starp partneriem. Visi šie veidi ir brīnišķīgi!

Kas uzbudina tevi?

Veidojoties uzbudinājumam un seksuālai reakcijai, apvienojas abas mūsu puses – ķermeniskā un emocionālā. Iekāre, spēcīga vēlme būt intīmā kontaktā ar otru cilvēku rodas “galvā”, un šai sajūtai ir drīzāk psiholoģisks pamatojums, savukārt dzimumorgānu uzbudinājums ir mūsu ķermeņa fizioloģiskā atbilde uz pikanto situāciju. Abu minēto intensitāte cilvēkiem var atšķirties atkarībā no apstākļiem, iepriekšējās pieredzes un virknes citu faktoru, turklāt fiziskais un emocionālais uzbudinājums var kāpināties gan vienlaicīgi, gan atšķirīgos tempos.

Lai tuvāk iepazītu sevi un savu seksuālo gaumi, iesakām uzzināt un piefiksēt, kas tieši rada un pastiprina iekāri un uzbudinājumu un kas tos bremzē!

To var noskaidrot ar visdažādākajiem paņēmieniem, piemēram, katru dienu izmēģinot ko jaunu no erotiskā adventes kalendāra, pildot uzdevumus seksa un attiecību konsultantes Ievas Sīmanes grāmatā “uzVelc sevi. Izkrāso savu seksualitāti”, arī meistarklase vai konsultācijas var izrādīties brīnišķīgs atspēriena punkts savas individuālās seksualitātes izzināšanā.

Foto: Publicitātes foto

Padomi, kā radīt orgasmam draudzīgus apstākļus

  • Iepazīsti savu unikālo anatomiju. Šai tēmai ir veltītas arī daudzas grāmatas, piemēram, latviski tulkotā Emilijas Nagoskas grāmata “Mīli, kāda esi”.
  • Pieņem un apzinies savas tiesības uz baudu. Ieklausies sevī, saproti, kā tu jūties konkrētajā mirklī, atbrīvojies no ekspektācijām, bet atļauj sev izbaudīt tās sajūtas, kas tevi pārņem šeit un tagad.
  • Ieņem ērtu pozu un dažas reizes dziļi ieelpo. Daudziem orgasmu palīdz sasniegt būšana siltumā – varbūt uzvelc siltas zeķītes vai apsedzies.
  • Nesteidzies uzreiz pieskarties savām intīmākajām zonām. Vismaz 20 minūtes ļauj ķermenim noskaņoties un izbaudi glāstus citās vietās.
  • Kad ļaujies solo rotaļām, atbrīvojies no domas par “pareiziem” pieskārieniem. Kusties, ļaujies intuitīvam procesam, vadies pēc tā, kas sniedz patīkamas un baudpilnas sajūtas šeit un tagad. Izmanto rokas vai rotaļlietu un iekšēji pavēro sevi – sajūti, kā ir pieskarties sev apzināti un veltīt tam ilgāku laiku. Jutīguma veicināšanai un fizisko sajūtu paspilgtināšanai var izmantot tam īpaši paredzētu intīmo kosmētiku.
  • Viens no paņēmieniem papildu stimulācijai ir audio gida klausīšanās – pieejamas dažādas lietotnes un vietnes (lielākoties gan angliski), kas apburs ar fantāzijām pieaugušajiem.
  • Svarīga ir konsekvence. Tiklīdz atrodi savu ritmu, spiedienu un kustības virzienu, turpini iesākto, neko nemainot. Fokusējies uz elpošanu un, ja jūti, ka tuvojas visintensīvākais mirklis, centies nesaspringt un vienkārši ļauties tam, ko piedzīvo. Orgasms var pienākt un var arī nepienākt, bet izbaudītais vienalga būs bijis brīnišķīgs, ne mazāk vērtīgs piedzīvojums.

Orgasms nav mērķis

Lai kā mēs vēlētos sasniegt orgasmu, vērts paturēt prātā, ka tas pats par sevi ne tuvu nav vienīgais mērķis, uz kuru tiekties kā uz galarezultātu. Turklāt tas ir visai kautrīgs – visticamāk,

jo vairāk mēs orgasmu gaidīsim vai teiksim, ka vēlamies, lai partneris “beidz”, jo vairāk orgasms no mums attālināsies.

Vislielākais gandarījums un plašākā patīkamu sajūtu amplitūda pavērsies tad, ja uzmanība tiks fokusēta uz baudu konkrētajā brīdī, apzinātu saldā mirkļa izgaršošanu. Orgasms tam var sekot kā jauks blakusefekts.

Raksta tapšanā izmantota Rubijas Reiras grāmata “SexEd: A guide for Adults”. 

Raksts tapis sadarbībā ar "SexyStyle".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu