Video ⟩ Gāzes rēķins divstāvu mājai pieaug no 80 līdz 800 eiro mēnesī (26)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Iedzīvotāji ir neapmierināti ar uzņēmuma „Latvijas Gāze” komunikāciju. Sevišķi par gāzes izlīdzinātajiem maksājumiem. Neskaidrības ir par valsts atbalsta piemērošanu, maksājumu izlīdzināšanas periodu un arī maksājumu apmēriem. Par uzņēmuma komunikāciju iedzīvotāji sūdzas Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC), tāpēc iestāde ir sākusi pārbaudi, sestdienas vakarā ziņo LTV „Panorāma”.

Ilze Salna ar ģimeni dzīvi divstāvu mājā un apkurei izmanto dabasgāzi. Māju apsilda taupīgi – dienas laikā uztur 20 grādus lielu temperatūru, bet naktīs – zemāku. Pirms energoresursu cenu straujā pieauguma mēnesī par gāzi maksāja ap 80, 100 eiro, šovasar bija jau 200 un 400 eiro, taču izlīdzinātais maksājums par oktobri bija īsts šoks – 800 eiro.

„Tā kā nekādas prognozes par to, kādi šie rēķini varētu būt, kā tas viss kopā izskatīsies nebija, tad, jā, es acīmredzot biju izdarījusi nepareizu izvēli”, atzīst Ilze Salna.

Viņa nav spējusi novērtēt, cik liels šis izlīdzinātais maksājums varētu būt.

Tā kā „Latvijas Gāze” izlīdzināto maksājumu saviem klientiem piedāvā tikai līdz nākamā gada beigām, tad arī izlīdzināšanas periods, ja gāze tiek izmantota apkurei, ir nevis viens gads, bet līdz martam atlikušie mēneši. Arī klientiem, kuri maksā gāzes izlīdzināto maksājumu, ir paredzēts valsts energoresursu atbalsts, taču tā piemērošanas nosacījumi Ilzei Salnai nav skaidri.

„Es jūtos apmulsusi, es jūtos slikti, es jūtos slikti gan kā patērētājs, kurš lieto šo pakalpojumu, jo es redzu, ka uzņēmums ar mani nesarunājas cieņpilni, un rada man sajūtu, ka vispār tur nav vēlmes, lai es saprastu, kas tur ir uzrakstīts. Lai es atmestu ar roku, lai es nedarītu kaut ko, lai es tieku bīdīta kāda konkrēta lēmuma virzienā”, norāda Ilze Salna.

Plašāk LTV „Panorāma” sižetā

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu