Dzemdību nams ziedojis 10 000 eiro medicīnas preču iegādei dzemdību palīdzības sniegšanai Ukrainā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Dzemdību nams.
Rīgas Dzemdību nams. Foto: Valts Baumanis/LETA

Solidarizējoties ar Ukrainas tautu, Rīgas dzemdību nams ziedojis 10 000 eiro Ukrainas dzemdību palīdzības iestāžu atbalstam, tostarp medikamentu un medicīnas preču iegādei, pavēstīja Rīgas dzemdību nama pārstāvji.

Lai arī šogad dzemdību nama darbību ietekmējuši negatīvi ārēji faktori, tostarp energoresursu sadārdzināšanās, Covid-19 un dzimstības mazināšanās, pārdomāta saimniekošana ļāvusi saglabāt finansiālo stabilitāti un gūt 960 366 eiro peļņu šī gada trīs ceturkšņos.

Katru gadu lielākā peļņas daļa tiek novirzīta uzņēmuma attīstībai, investējot inovatīvās medicīniskās tehnoloģijās un infrastruktūras uzlabošanā, tostarp energoefektivitātes paaugstināšanā, piemēram, saules paneļu uzstādīšanā uz ēku jumtiem.

Kā norāda dzemdību nama pārstāvji, kapitālsabiedrības rīcībā ir pietiekamas finanšu rezerves investīciju projektu realizācijai un saimnieciskās darbības izdevumu segšanai, tādēļ iespējams ziedot Ukrainai un turpināt iesākto palīdzības sniegšanas programmu.

Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja Santa Markova norāda, ka ziedojuma mērķis ir kaut nedaudz uzlabot drošības un komforta apstākļus grūtniecēm un jaundzimušajiem Ukrainā.

SIA "Rīgas dzemdību nams" ir Rīgas pašvaldībai pilnībā piederošs uzņēmums. Pērn tas strādājis ar 14,5 miljonu eiro apgrozījumu un 1,11 miljonu eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu