Šolcs: Putins G20 samitu neapmeklē, jo negrib saskarties ar kritiku pret Krieviju (3)

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas kanclers Olafs Šolcs
Vācijas kanclers Olafs Šolcs Foto: dpa/scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins varēja piedalīties G20 valstu samitā Indonēzijā, bet atteicās, jo pieaug pārējo dalībvalstu kritika Krievijai, paziņojis Vācijas kanclers Olafs Šolcs.

Šolcs žurnālistiem Vjetnamas galvaspilsētā Hanojā teica, ka "būtu bijis labi", ja Putins tomēr piedalītos samitā. "Tad viņam būtu jāatbild uz visiem jautājumiem un kritiku, kuru paudušas daudzas pasaules valstis. Visticamāk, ka tieši tādēļ arī viņa tur nebūs," viņš klāstīja.

Šolca vērtējumā, Putina neierašanās neietekmēs Krievijas kara Ukrainā apspriešanu. Starptautiskā sabiedrība skaidri likusi Kremlim saprast, ka militāra eskalācija "ir nepieņemama, un arī Krievijas varasiestādēm, Krievijas prezidentam ir jāstrādā pie priekšlikumiem, kas ļautu nonākt pie miera".

"Tādēļ mēs cītīgi strādājam, lai noformulētu viedokli skaidrojumam, ka starptautiskie noteikumi ir jāievēro, ka likums ir pārāks pār spēku," Vācijas kanclers sacīja.

Pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka otrdien un trešdien Indonēzijas kūrortā Bali salā notiekošajā G20 samitā Putins neieradīsies, bet to personīgi apmeklēs Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Samitā piedalīsies tādi pasaules valstu līderi kā ASV prezidents Džo Baidens un Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins, bet Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis samita dalībniekus uzrunās videozvanā.

Lavrovs jūlijā bija atstājis G20 ārlietu ministru sanāksmi Bali salā, kad citi dalībnieki nosodīja Krievijas iebrukumu Ukrainā un atteicās ar viņu fotografēties.

Foto: Indonēzijā sākas G20 samits

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu