Ukrainā gājis bojā Krievijas pusē karojis Zambijas pilsonis; Zambija pieprasa paskaidrojumus (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Karā Ukrainā gājis bojā Zambijas pilsonis Lemehani Natans Nirenda, kurš iepriekš atradās vienā no Maskavas kolonijām, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrības BBC krievu valodas versija, atsaucoties uz Zambijas Ārlietu ministriju.

Kā liecina Zambijas Ārlietu ministrijas rīcībā esošā informācija, 23 gadus vecais Nirenda Ukrainā gāja bojā 22.septembrī. Šobrīd viņa mirstīgās atliekas atrodoties Krievijas pilsētā Rostovā pie Donas un tiek gatavotas sūtīšanai uz Zambiju.

Nirenda iepriekš studēja Maskavas Inženierfizikas institūtā. 2020.gada aprīlī Nirendam Krievijā tika piespriests 9,5 gadu cietumsods.

Par kādu noziegumu Nirenda notiesāts, Zambijas Ārlietu ministrija nav zināms. Šobrīd nav skaidrs arī tas, kā Zambijas pilsonis nonācis karā Ukrainā.

Zambijas valdība pieprasījusi Krievijai nekavējoties sniegt visu informāciju par apstākļiem, kādos Zambijas pilsonis, kurš izcieta sodu cietumā Maskavā, varēja nokļūt karā Ukrainā un tur zaudēt dzīvību.

Krievijas kolonijās ieslodzītos jau kopš vasaras karam Ukrainā vervē privātā militārā kompānija “Vagner”. Ieslodzītajiem par dalību militārajā operācijā tiek solīta amnestija un materiāls atalgojums.

Novembra sākumā Krievijas diktators Vladimirs Putins parakstīja likumu, kas ļauj armijā iesaukt cilvēkus, kuriem nav atcelta vai dzēsta sodāmība par smagiem noziegumiem.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu