VIDEO ⟩ Vīrietis kopētavā pieķer invalīdu stāvvietu karšu viltotāju, kurš tās nelegāli pavairo (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Rīdzinieks Daniels publiskajā kopētavā nejauši kļuvis par aculiecinieku dokumentu viltošanai - kāds vīrietis 20 eksemplāros pavairojis un ielaminējis invalīdu stāvvietu kartes, vēsta raidījums "Bez tabu".

Pēc notikušā Daniels sagaidījis vīrieti ārpusē, un uzrunātais atzinies, ka kartes pavairo ar mērķi par samaksu nodot lietošanai citiem šoferiem, kuri vēlas iegūt invalīdiem domātas privilēģijas, piemēram, iespēju par brīvu novietot automašīnu invalīdiem paredzētās stāvvietās. Daniels vīrietim aizrādījis, un abi kartes saplēsuši. Šis atgadījums, kas norisinājies pirms pāris gadiem, licis vīrietim domāt – Latvijā, neviena nemanīti, uzdarbojas dokumentu viltotāji un negodprātīgi šoferi, kuri izmanto invalīdu karšu privilēģijas pēc pilnas programmas.

Šoruden viņš no sava dzīvokļa loga ievērojis, ka tāds ir arī kāds kungs, kurš regulāri novietojot automašīnu pie Daniela mājas. Reiz, uzrunājot šoferi, izcēlies konflikts un aizdomas apstiprinājušās – vīrietis novietojis automašīnu invalīdiem paredzētā stāvvietā ar sievietei piederošu stāvvietas karti, lai gan viņa kā pasažieris vīrietim transportlīdzeklī nav manīta ne reizi, apgalvo aculiecinieks Daniels.

Vīrietis izsaucis pašvaldības policiju, taču likumsargi norādījuši, ka nevar pārbaudīt, vai autovadītājs par stāvvietu samaksājis. To varot vien attiecīgās stāvvietas kontrolieri. Danielam kļuvis skaidrs – saukt pie atbildības likumpārkāpējus ir teju neiespējami, jo ne policija, ne biļešu kontrolieri nevar pierādīt, ka šoferis patiesi negatavojas vai tikko nav pārvadājis cilvēku ar invaliditāti.

Uzņēmumā "Rīgas satiksme" stāsta – ja logos ievietotās kartes izskatās aizdomīgi, tad gan no soda neizsprukt.

"Mēs varam piemērot šo pēcapmaksas rēķinu, noformējot šo te, ka apmaksa par stāvvietu nav vispār veikta – dažādos apmēros, dažādās zonās. Atkarībā no situācijas vai nu auto īpašnieks tomēr ir kļuvis pikts un mēģina pierādīt, ka tomēr tā ir bijusi īstā karte, vai tiek veikta pēcapmaksa," norāda uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Plašāk "Bez tabu" sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu