VIDEO ⟩ "Kāpēc uzreiz sods no parādu piedzinējiem?" Iedzīvotājs neizpratnē par stāvvietas īpašnieku attieksmi (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Laikus nesamaksāts sods par automašīnas novietošanu autostāvvietā vairāk nekā mēnesi vēlāk var pārtapt par sodu no parādu piedziņas kompānijas un sabojāt kredītvēsturi, vēsta raidījums "Bez tabu".

Aptuveni mēnesi pēc autostāvvietas apmeklējuma Alvis saņēma vēstuli no parādu piedzinējiem. Summa, kas jāpiemaksā par autostāvvietas apmeklējumu, ir, pēc paša teiktā, pavisam neliela - vien nieka septiņi eiro.

Tomēr nepatīkams ir pats fakts - pastāv arī risks sabojāt kredītvērsturi, tādēļ Alvis vēlas noskaidrot ne vien sevis, bet arī citu autovadītāju dēļ, kādēļ autostāvvieta neatsūta atgādinājumu par soda apmaksu, bet uzreiz nodod to parādu piedzinējiem.

Izmeklējot šo gadījumu, noskaidrojas, ka Alvja sniegtā informācija nav vienīgā šāda veida sūdzība, kas raidījumā uzrunātajiem ekspertiem liek secināt, ka aizvien aktuāla problēma galvaspilsētas ielās un arīdzan Latvijā ir vienotu noteikumu trūkums autostāvvietu sakārtošanas jautājumos.

Eksperti skaidro, ka netrūkst gadījumu, kad iedzīvotāji vērsušies ar līdzīgām sūdzībām. Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) vadītāja Sanita Gertmane norāda, ka 2022. gadā saņemtas aptuveni 200 iedzīvotāju sūdzības par autostāvvietu sodiem un ar to saistītiem jautājumiem.

Vairāk "Bez tabu" sižetā!

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu