LĀB prezidentes amatā atkārtoti ievēlēta Ilze Aizsilniece

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Ārstu biedrības prezidente Ilze Aizsilniece.
Latvijas Ārstu biedrības prezidente Ilze Aizsilniece. Foto: Zane Bitere/LETA

Šodien biedru kopsapulcē par Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prezidenti ar 245 balsīm atkārtoti uz četriem gadiem ir ievēlēta ģimenes ārste Ilze Aizsilniece.

Savukārt par otru prezidenta amata kandidātu Pēteri Apini nobalsoja 146 biedri. Arī Apinis savulaik ir bijis LĀB vadītājs.

Kopumā LĀB prezidenta vēlēšanās tika nodoti 417 biļeteni, no kuriem 26 bija nederīgi. Pilnsapulcē piedalījās 430 biedri, tostarp 12 juridiskie un 418 individuālie biedri.

Covid-19 pandēmijas laikā publiski izskanēja šaubas par Aizsilnieces piemērotību LĀB prezidentes amatam, taču līdz viņas nomaiņai nonākts netika, tā vietā atsevišķi neapmierinātie pameta biedrību.

Biedru pilnsapulcē ievēlēti septiņi valdes locekļi: ķirurgs Viesturs Boka - 262 balsis, endokrinologs un internists Valdis Pīrāgs - 249 balsis, psihiatrs Māris Taube - 244 balsis, anestezioloģe Eva Strīķe - 229 balsis, fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārste Anda Nulle - 224 balsis, traumatologs un ortopēds Sandris Petronis - 219 balsis, un radiologs Ardis Platkājis - 215 balsis. Kopumā par valdi balsoja 331 biedrs.

Kopumā LĀB valdē darbojas 15 cilvēki, tai skaitā - prezidents un divi viceprezidenti. Valdes sastāvs veidojas no septiņiem tieši ievēlētiem valdes locekļiem, prezidenta, diviem viceprezidentiem un pieciem nominētiem valdes locekļiem - Latvijas Jauno ārstu asociācijas nominēta pārstāvja un katras LĀB profesionālās struktūrvienības priekšsēdētāja.

LĀB pašlaik ir 40 juridiskie un vairāk nekā 3336 individuālie biedri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu