Polija neļaus Lavrovam ierasties uz EDSO ārlietu ministru sanāksmi (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs Foto: dpa/picture-alliance / dpa/Scanpix

Polija neļaus Krievijas ārlietu ministram Sergejam Lavrovam ierasties uz Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) ārlietu ministru sanāksmi, kas notiks 1. un 2.decembrī Lodzā, paziņoja Polijas Ārlietu ministrija.

Par to Polijas Ārlietu ministrija informējusi Krievijas Ārlietu ministriju diplomātiskā notā, aģentūrai PAP teica Polijas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Lukašs Jasina.

Aģentūra AFP, atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta, ka Polijas lēmums ir saistīts ar to, ka Lavrovs ir iekļauts to Krievijas pilsoņu sarakstā, kuriem saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā noteikto Eiropas Savienības sankciju dēļ ir liegta iebraukšana ES.

Krievijas Ārlietu ministrija sestdien nosauca šādu Polijas lēmumu attiecībā uz Lavrovu par provokatīvu un informēja, ka Maskavu EDSO ārlietu ministru sanāksmē pārstāvēs Krievijas pastāvīgais pārstāvis EDSO Aleksandrs Lukaševičs.

Polija, kas pašlaik ir EDSO priekšsēdētājvalsts, arī aizliegusi Krievijas delegātiem apmeklēt no 23. līdz 26.novembrim Varšavā paredzēto ES Parlamentārās asamblejas sesiju, ziņo PAP.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu