Pagājušajā nedēļā Latvijā par 9% samazinājies jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Aizvadītajā nedēļā, no 14.novembra līdz 20.novembrim, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, Latvijā par 9% samazinājies jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits, liecina Slimību kontroles un profilakses centra (SPKC) dati.

Kopumā šajā laikā valstī reģistrēti 2312 jauni Covid-19 gadījumi, taču līdz 14% pieaudzis pozitīvo testu īpatsvars. Vienlaikus par 0,6% samazinājies Covid-19 pacientu skaits stacionāros.

Iepriekšējās nedēļas laikā Covid-19 gadījumu skaits samazinājies visos Latvijas reģionos, tomēr Kurzemē, Latgalē un Rīgā saglabājas augstāka saslimstība nekā vidēji Latvijā. Neliels Covid-19 gadījumu skaita pieaugums novērojams vecuma grupā no desmit līdz 19 gadiem.

Eiropas Savienībā situācija stabilizējas, un saslimstības samazinājums vairs nav novērojams. Latvijā saslimstība ar Covid-19 turas zem ES vidējā radītāja.

Kopš šajā sezonā uzsāktā gripas monitoringa, Latvijā līdz šim laboratoriski apstiprināti desmit gripas gadījumi un ģimenes ārstu prakses ziņojušas par 27 klīniski apstiprinātiem gripas gadījumiem. Gripas reģionāla un plaša izplatība jau konstatēta dažās Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomikas zonas valstīs - Portugālē, Francijā, Dānijā, Maltā.

SPKC atgādina, ka no šī gada 21.novembra ir paplašinātas valsts apmaksātās vakcīnas pret sezonālo gripu saņēmēju grupas, iekļaujot bērnus līdz 17 gadiem un cilvēkus no 50 gadiem.

Vienlaikus SPKC norāda, ka joprojām prioritāri vakcinējamas personas vecumā no 65 gadiem un riska grupas, kuru vakcinācija tiek nodrošināta no 2022.gada oktobra sākuma.

Speciālisti aicina seniorus un cilvēkus ar hroniskām slimībām neatlikt vakcināciju pret sezonālo gripu un Covid-19.

Vakcinācijai var pieteikties pie sava ģimenes ārsta, ārstniecības iestādēs, vakcinācijas kabinetos vai portālā "manavakcina.lv".

Vakcināciju pret gripu un Covid-19 var saņemt vienā vakcinācijas reizē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu