Latvijas Ārstu biedrība atvainojas par kļūdu biedrības vēlēšanu rezultātu izziņošanā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Stetoskops. Ilustratīvs attēls.
Stetoskops. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) atvainojusies par pieļauto kļūdu biedrības vēlēšanu rezultātu izziņošanā, sākotnēji publiski paziņojot nepareizu Sertifikācijas padomes sastāvu.

LĀB pilnsapulcē 15.novembrī notika biedrības prezidenta, divu viceprezidentu, valdes un profesionālo struktūrvienību un revīzijas komisijas vēlēšanas.

Sākotnēji gan LĀB mājaslapā, gan medijiem tika paziņots, ka Sertifikācijas padomē ievēlēta ģimenes ārste, arodveselības un arodslimību ārste Gunta Tīcmane, par kuru nobalsojuši 230 sapulces dalībnieki. Savukārt vēlāk LĀB mājaslapā viņas vietā kā Sertifikācijas padomes locekle ierakstīta ģimenes ārste Alise Nicmane-Aišpure.

Neizpratni par to, kāpēc vēlēšanu rezultāti mainīti, aģentūrai LETA pauda Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācija (LLĢĀA), kurai tas radījis neuzticību visai vēlēšanu procedūrai konkrētajā biedrības sapulcē. LLĢĀA pieprasījusi sniegt paskaidrojumus.

LĀB notikušo skaidro ar cilvēcisko faktoru, sākotnēji kļūdaini pierakstot informāciju par balsojuma rezultātiem. Tas noticis, ņemot vērā pilnsapulces garumu - astoņas stundas, kā arī abu ārstu uzvārda līdzību, jo vēlēšanu komisija no skatuves nolasīja tikai uzvārdus. Nākamajā dienā, skrupulozi vēlreiz pārbaudot visu balsojumu protokolus, kļūda atklāta un uzreiz labota, to paziņojot abām pretendentēm.

Pilnsapulcē Sertifikācijas padomē ar 230 balsīm ir ievēlēta Nicmane-Aišpure, bet Tīcmane ir saņēmusi 166 balsis. To apliecinot saglabātie balsošanas biļeteni.

LĀB atvainojas abām kolēģēm un lūdz būt izprotošām, jo "svarīgākais ir tas, ka kļūda ir operatīvi labota un tiek ievērota biedrības biedru griba".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu