Ko tu nezināji par Klik: mums paliek divi gadi!

Toms Ostrovskis, TVNET grupas galvenais redaktors Foto: Jānis Škapars/TVNET
Toms Ostrovskis
, Galvenais redaktors, TVNET GRUPA
CopyLinkedIn Draugiem X

TVNET GRUPAs saturs abonentiem Klik svin savu divu gadu jubileju! Ja arvien retāk varam atļauties kaut ko vairāk par pirmās nepieciešamības precēm, atvēlēt naudu kvalitatīvam saturam dažkārt šķiet lieka greznība. Tādēļ esam ļoti pateicīgi par tavu, lasītāj, uzticību atbalstīt neatkarīgu un kvalitatīvu žurnālistiku kā demokrātijas pirmās nepieciešamības preci, ikdienā turpinot lasīt TVNET GRUPAs zīmolus un abonējot Klik!

Sabiedrībā valda priekšstats, ka kompetenti žurnālisti zina visu vai vismaz zina, ko dara. Par pēdējo varu piekrist, bet, ja jūs domājat, ka mēs pasauli redzam skaidrāk, labāk, tālāk par jums, tad man jāatbild – nē, mēs vienkārši uzticamies profesionālajai pieredzei un veselajam saprātam, kas pandēmijas un kara laikā pēkšņi vairs nav pašsaprotamas un vispāratzītas vērtības.

Vai tādēļ ir mainījusies mūsu vērtību skala, vai kvalitatīvai žurnālistikai jāapmierina masu pieprasījums, nonivelējot sevi līdz trulai pakaļskriešanai pēc klikšķiem un reitingiem?

Jā, dažreiz šķiet, ka cita ceļa nav. Bet nē, mēs jau vakar būtu morāli un finansiāli bankrotējuši, ja ļautos vieglākajam ceļam un Latvijas mediju tirgus inercei pārdot visu, kas apmierina viendienas vajadzības. Ja mēs kristu kārdinājumā, tad jūs būtu aizveduši mūs uz mežu vecās ragavās un pametuši. Uzticama medija un lojālu lasītāju mijiedarbība vienmēr ir abpusēja - Klik saturs abonentiem turpinās augt un attīstīties tikai un vienīgi jūsu izpratnes un konsekventā atbalsta dēļ! Paldies jums!

Panākumu atslēgas ir vairākas, bet esmu pārliecināts par būtisko: mēs esam kā tu – mēs baidāmies no agresīviem Covid noliedzējiem tāpat kā jebkurš normāls cilvēks, bet apzināti ejam pretī konfrontējošai diskusijai ar tiem. Mums sāp līdz kaulam, kad blakus šauj un nogalina, bet dodamies uz Ukrainu vēlreiz, lai savām acīm liecinātu jums par kara bezjēdzīgumu, noziegumiem un pārcilvēcīgu gribu dzīvot, lai turpinātu cīnīties, - mums mājās atvedot aculiecinieka rētas uz mūžu, kas redzamas tikai pašiem. Mēs domājam, ka pazīstam pasauli, bet īstenībā to apbrīnojam un nolādam vienlaikus – priecājamies par iespēju būt klāt tektoniskām pārmaiņām pasaulē, bet smokam bezspēcīgā niknumā, redzot nākamo paaudzi tepat un tālumā, kas aug karu un bada izkropļota.

Mums nav zāļu pret visām kaitēm kā skaidrojums jebkam, kas notiek mums apkārt. Bet ir urdoša taisnīguma sajūta atklāt alkatību, piesmiet tumsonību un pretstāvēt netaisnībai, lai kopā ar tevi, lasītāj, ietu vienā solī pretī sabiedrības pilnasinībai ar augsti paceltu galvu un drošu pamatu zem kājām mūsu Latvijā.

Mirkļbirku idiotēkas laikmetā ir liels izaicinājums un nerimstas pūles garantēt kvalitatīvu saturu brīvpieejā visiem mūsu lasītājiem, tāpat ar rūpību izvēlēties saturu Klik abonentiem, kas uzticējuši mums pienākumu izglītot un informēt, jums brīvprātīgi nobalsojot ar savu maciņu par kvalitatīvu saturu, ko sniedzam katru dienu Klikā. Šī ir liela atbildība jūsu priekšā, ko uzdrošinos saukt par saņēmēja un devēja kognitīvo mezglu, lai cik pārgudri tas izklausītos. Tie ir 8000 abonentu un 300 000 lasītāju, ko ikdienā redzam, kas mūs gan pamatoti kritizē un ne tik loti - peļ, gan atsūta epastu vai piezvana, lai pateiktu vienkāršu paldies!

Ja argumentēta kritika liek saspringt un mācīties no kļūdām, tad vienkārša pateicība no lasītājiem par manu kolēģu darbu sniedz mums tik ļoti nepieciešamo gandarījumu, kas dažreiz ir līdzvērtīgs tikai lasītāju labi abonētam Klik rakstam.

TVNET GRUPAs žurnālistiem, redaktoriem un mediju profesionāļiem kvalitatīvs saturs ir azarts un atkarība. Par ziņoto liekam ķīlā savu galvu un Latvijā lielākās mediju grupas reputāciju, lai tu, lasītāj, vari būt drošs, ka esi iegādājies mūsu pārbaudītu un uzticamu informāciju!

Piedalies arī tu!

Foto: TVNET GRUPA

“Šodien cilvēkiem radies maldinoši mānīgs priekšstats, ka jebkura ziņa un informācija mums pienākas par brīvu. Ja atskatāmies vēsturē, tā gluži nekad nav bijis. Laikā, kad neeksistēja mediji, cilvēki jaunākās ziņas un svaigāko informāciju ieguva tirgus laukumā. Taču, lai līdz tam nokļūtu, bija vajadzīgs zirgs, šis tas pārdodams un, lai sarunas raitāk vestos, – varbūt kāds grādīgais. Turklāt bija jāierēķina ievērojams laiks ceļam un savstarpējai komunikācijai. Vārdu sakot – vieni vienīgi tēriņi. Mūsu ikdienā ienākot internetam, mums maldinoši liekas, ka ziņas un informācija ir daļa no mūsu pamattiesībām, nevis savā ziņā izredzētas cilvēku kopas privilēģija,kā tas vienmēr bijis. TVNET GRUPAS žurnālistiem, tāpat kā daudziem citiem cunftes brāļiem un māsām, informācija nenāk par velti – vai tā būtu klātbūtne Ukrainas karā, kovidslimnieku palātā vai antivakseru demonstrācijā, uz spēles tiek likta mūsu dzīvība, veselība, laiks un nervi. Tieši tāpēc 2020. gada 24. novembrī, cienot mūsu žurnālistus un uzticoties mūsu lasītāja izpratnei, izlēmām spert Latvijas mediju telpā tolaik ne pārāk populāru soli, ieviešot maksas saturu.”

Dita Deruma, TVNET Ziņu nodaļas vadītāja, galvenā redaktora vietniece

“Būt vadošajai mediju grupai Latvijā ir liels gods un liela atbildība reizē. Kā arī liela uzdrīkstēšanās iet progresīvo ceļu, attīstīties laikam līdzi un atļauties būt neatkarīgiem. No valsts, no Google, no Meta, no reklāmas. Strādāt savam lasītājam un baudīt viņa atbalstu. Paldies, Klik lasītāji, ka palīdzat mums attīstīties un turpināt būt neatkarīgiem.”

Ērika Staškeviča, RUS TVNET galvenā redaktore

“Kopš Klik radīšanas grūtākais un reizē aizraujošākais ir bijis meklēt atbildes uz jautājumu – kas interesē jūs, lasītājus? Nav vienas atbildes uz šo jautājumu, bet jūsu uzticētie stāsti ir vērtīgākā šī procesa daļa. Kādam jūsu stāsts ir atgādinājums, ka tepat blakus mums katram ir domubiedri, vai iespēja saredzēt, kā gūt motivāciju un spēku sarežģītā dzīves situācijā. Arī mums, Apollo.lv komandai, ļoti rūp tas, kas rūp jums, – cilvēki. Paldies par jūsu uzticēšanos, daloties dzīvesstāstos.”

Kristīne Kravale, Apollo.lv galvenā redaktore

“Garšas un baudas, aizkulises un priekšplāns, padziļināta izklaide un tas, ko tu pat nevarēji iedomāties sportā, vēsturiskas šausmas un enciklopēdija tavā kabatā. Neērti temati, bet ērta lasāmviela. Klik Dzīvesstila un Sporta žurnālistu komandas jau divus gadus nerimstoši sagādā lasītājiem kvalitatīvas atpūtas brīžus pat tad, kad šķiet, ka visa pasaule jūk un brūk. Paldies uzticamajiem lasītājiem, apsolām turpināt nenogurstoši strādāt, lai sagādātu jums augstākās raudzes emocijas.”

Luīze Lote Āboltiņa, TVNET Izklaides/Klik Dzīvesstila nodaļas vadītāja

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu