Eiroparlamentāriešiem, kas neatzina Krieviju par terorisma atbalstītāju, sagatavots "pārsteigums" (25)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Ijabs/Twitter

Trešdien Eiropas Parlaments (EP) nolēma pasludināt Krieviju par terorismu atbalstošu valsti.  Šodien, 24. novembrī, pie to eiroparlamentāriešu, kuri atturējās balsot vai balsoja pret rezolūciju, kabinetu durvīm pagaidām nenoskaidrotas personas sagatavojušas "pārsteigumu".

Pēc EP rezolūcijas pieņemšanas pasludināt Krieviju par terorisma atbalstošu valsti no Latvijas Eiropas Parlamentā ievēlētais deputāts Ivars Ijabs (A/Par) savā «Twitter» kontā publicējis bildi, kur blakus parlamentārietes Tatjanas Ždanokas (LKS) vārdam pie kabineta novietots Kremļa līdera Vladimira Putina plakāts ar uzrakstu «Ar savu balsi es atbalstu teroristu». 

Jau ziņots, ka Eiropas Parlaments trešdien, 23. novembrī, pasludināja Krieviju par terorismu atbalstošu valsti.

Rezolūcija tika pieņemta ar 494 balsīm par, 58 balsīm pret un 44 atturoties.

"Eiropas Parlamentā arī ir mežabrāļi. Šāds šorīt visiem 44, kas balsoja pret Krievijas atzīšanu par teroristisku valsti," rakstīja Ijabs, uzsverot atbalstu Ukrainai.

No Latvijas eiroparlamentāriešiem vienīgā, kas balsoja pret Krievijas pasludināšanu par terorismu atbalstošu valsti, bija Tatjana Ždanoka .

Pārējie Latvijas deputāti balsoja «par», bet Nils Ušakovs balsojumā nevarēja piedalīties, jo uzturas Rīgā, kur viņam jāapmeklē tiesas sēde. Tiesa, Ušakovs esot norādījis - ja būtu Briselē, balsotu «par».

EP lēmums ir simbolisks politisks solis, kam nav juridisku seku, tomēr EP deputāti aicināja arī visas 27 dalībvalstis atzīt Krieviju par terorismu atbalstošu valsti.

Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Čehijas parlamenti jau ir pieņēmuši rezolūcijas, atzīstot Krieviju par teroristisku valsti vai terorismu atbalstošu valsti.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu