GKR plāno startēt nākamajās Rīgas domes vēlēšanās (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Gods kalpot Rīgai" Rīgas mēra amata kandidāts Oļegs Burovs.
Partijas "Gods kalpot Rīgai" Rīgas mēra amata kandidāts Oļegs Burovs. Foto: Zane Bitere/LETA

Partija "Gods kalpot Rīgai" (GKR) plāno startēt nākamajās Rīgas domes vēlēšanās, sestdien pēc partijas kongresa pavēstīja GKR priekšsēdētājs un Saeimas deputāts Oļegs Burovs.

"Esam pieņēmuši lēmumu arī startēt nākamajās Rīgas domes vēlēšanās, kurās piedalīsimies kopā ar politiskiem spēkiem, kuriem ir tuvas arī mūsu partijas vērtības," minēja Burovs.

Viņš uzsvēra, ka partijas vērtības arī turpmāk paliks nemainīgas - partija ir centriska, pragmatiska un saimnieciska, apvienojot dažādu nozaru profesionāļus, kuriem ir svarīgas kristīgās vērtības.

Kongresā GKR biedri pieņēma vairākas rezolūcijas, kurās ir uzdots partijas valdei izstrādāt visaptverošu rīcības plānu pašvaldības attieksmes maiņai, pilsētas iedzīvotāju labklājības celšanai un Latvijas galvaspilsētas turpmākai attīstībai, lai nodrošinātu iedzīvotāju sociālo, fizisko drošību un plānotu rīcību uzņēmējdarbības veicināšanai.

Tāpat Rīgas domes GKR deputātu frakcijai uzdots sagatavot priekšlikumus nākamā gada pilsētas budžetā, kuros deputāti aicinās pārskatīt sociālā atbalsta iespējas atbilstoši aktuālajiem valsts inflācijas rādītājiem. Īpašu uzmanību ir jāpievērš arī izglītības, kultūras, sociālās un veselības aprūpes darbiniekiem, palielinot darba algu un profesijas prestižu sabiedrībā.

Partijas biedri pieņēma arī rezolūciju, kurā uzdeva Burovam sagatavot un iesniegt Saeimā likumdošanas iniciatīvu, kuras mērķis ir piešķirt izdienas pensiju pašvaldības policijas darbiniekiem, tādējādi novēršot akūtu personālsastāva trūkumu, kā arī samazinot drošības riskus valstī un galvaspilsētā.

Par drošības riskiem uzrunā norādīja arī partijas Eiropas Parlamenta deputāts Andris Ameriks, minot, ka šobrīd pasaulē un arī Latvijā ir notikuši dažādi notikumi, kas ir mainījuši pasaules uztveri un mūs pašus. Viņš uzsvēra, ka šobrīd nav drošības par veselību un drošības par savu pārliecību, un arī jaunās valdības veidošanas process nerada drošu pārliecību, ka kāds spēs palīdzēt tautai izdzīvot šajos finansiāli grūtajos laikos.

Tikmēr Rīgas domes GKR deputātu frakcijas vadītājs Juris Radzevičs norādīja, ka problēma ir arī tajā, ka nav jauno projektu un nav jaunu ideju. Arī statistikas dati apliecina, ka iedzīvotāju skaits Rīgā turpina būtiski samazināties.

"Tās ir bažas, ka varas kompetences trūkums šobrīd mums visiem parādās neizdarībās, ko izjūtam ikdienā. To apliecina arī Rīgas varas nekompetence vairākos saimnieciskos jautājumos - bez loģiska pamatojuma izvietotie stabiņi pilsētas ielās, ar politiskiem lēmumiem joslu zīmēšanā, uzņēmējdarbībai zaudējumus nesošā Ģertrūdes iela. Līdz šim GKR nebija dzirdēts nacionālajā līmenī, mēs kā partija bijām lokālie patrioti. Tagad mūsu rīcībā būs arī Saeimas tribīne, un pieņemtās rezolūcijas kongresā ir vērstas caur Rīgas prizmu uz visu Latviju," viņš sacīja.

Partijā uzsvēra arī nepieciešamību atbalstīt Ukrainas iedzīvotājus, sniedzot patvērumu, kā arī sniedzot sociālo atbalstu un dodot bērniem iespēju apmeklēt skolu. Uz to debatēs par rezolūcijām norādīja arī GKR biedri, kuri uzdeva GKR deputātu frakcijai Rīgas pašvaldības nākamā gada budžetā iekļaut atsevišķu finansējuma programmu viena miljona apmērā, lai sniegtu atbalstu Rīgas sadraudzības pilsētas Kijivas iedzīvotājiem.

Partija novērtē arī līdz šim sniegto pašvaldības un tās kapitālsabiedrību atbalstu, tomēr atbalsta mehānismam ir jākļūst stratēģiskākam, pastāvīgākam un izpildē saprotamākam, lai ir skaidri izvirzīti atbalsta programmas mērķi un to izpilde, norādīja partijā.

GKR kongresā uzrunu teica arī partijas "Latvija pirmajā vietā" priekšsēdētājs un Saeimas deputāts Ainars Šlesers, kā arī tika nolasīta Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēža Ginta Kaminska uzruna.

Partija "Gods kalpot Rīgai" tika izveidota 2012.gada martā, ar mērķi veicināt demokrātiskas un ekonomiski plaukstošas Latvijas galvaspilsētas Rīgas attīstību un cilvēku labklājības izaugsmi.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu