Staltbriežu govis varēs medīt arī ar teļa medību atļaujām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Linda Dombrovska medībās
Linda Dombrovska medībās Foto: Foto no privātā arhīva

No 1. decembra, lai mazinātu staltbriežu nodarītos postījumus mežsaimniecības un lauksaimniecības kultūrām, staltbriežu govis dzinējmedībās atļauts medīt ar teļa medību atļaujām, informē Valsts meža dienestā (VMD).

Dienestā informē, ka, pamatojoties uz datiem par staltbriežu nodarītajiem postījumiem mežsaimniecības un lauksaimniecības kultūrām, VMD ir noteicis teritorijas, kur staltbriežu skaitu ir plānots ierobežot.

Atvieglojums medību organizēšanā būs spēkā lielākajā daļā Latvijas teritorijas, izņemot daļu Latgales, Vidzemes un Rīgas apkārtnes.

Kā norāda dienestā, arī iepriekšējās medību sezonās VMD ir atļāvis medīt staltbriežu govis, izmantojot staltbriežu teļu medību atļaujas un šāds lēmums nav atstājis negatīvu ietekmi uz staltbriežu populācijas dzimuma un vecuma struktūru. Pēc VMD datiem, 2021./2022.gada medību sezonā ar teļu atļaujām nomedīja 2% no nomedīto staltbriežu govju kopskaita.

Vienlaikus VMD lēš, ka šajā medību sezonā Latvijā mīt ap 71 000 staltbriežu, un to populācijai pēdējos gados ir tendence palielināties.

Staltbriežu dzinējmedības ir atļautas līdz nākamā gada 31.janvārim. Staltbriežu govis atļauts medīt līdz nākamā gada 31.janvārim, buļļus - līdz 15.februārim, bet teļus un līdz divus gadus vecus buļļus - līdz medību sezonas beigām 31.martā.

VMD ir Zemkopības ministrijas padotībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kuras mērķis ir nodrošināt meža un meža nozares ilgtspēju. VMD uzrauga meža apsaimniekošanu un izmantošanu, ugunsdrošību un medības reglamentējošo normatīvo aktu prasību ievērošanu, piedalās meža nozares politikas veidošanā un ieviešanā, īsteno meža ugunsdzēsību, uzrauga, kā noteiktās prasības ievēro tirgus dalībnieki, kas laiž tirgū kokmateriālus un koka izstrādājumus, kā arī tirgotāji un pārraudzības organizācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu