Tiešraide ⟩ "Vīrieti, dzīvo!" Atklāti par vīriešu veselību. II sarunu cikls

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Latvijas Urologu asociācija aicina ikvienu 30. novembrī tiešsaistē bez maksas vērot forumu vīriešu veselības atbalstam “Vīrieti, dzīvo!”. Tā ietvaros 20 vadošie veselības aprūpes speciālisti, tajā skaitā Latvijas Urologu asociācijas prezidents, Dr.med. Juris Plonis, RAKUS Uroloģijas un onkoloģiskās uroloģijas klīnikas vadītājs Prof. Vilnis Lietuvietis, dietologs Atis Tupiņš, ģimenes ārsts Dr. Ainis Dzalbs u.c., runās par tematiem, kas jāzina ikvienam vīrietim. Skaties un piedalies tiešraidē ziņu portālā TVNET un TVNET "Facebook" lapā!

Tiešraide: "Vīrieti, dzīvo!"

2021. gadā no prostatas vēža dzīvību zaudējuši gandrīz 500 vīrieši. Pasaules Veselības organizācija atzinusi Latviju par valsti ar īpaši augstu mirstību darbspējīgā vecumā – 52% no prostatas vēža jaunatklātiem gadījumiem tiek atklāti vīriešiem vecumā līdz 69 gadiem. Lai savlaicīgi atklātu prostatas vēzi, vīrietim pēc 50 gadu vecuma vismaz reizi gadā ir jādodas uz pārbaudi pie urologa. Paralēli tam nepieciešams veikt regulāras PSA asinsanalīzes, kas ir pirmais un vienkāršākais solis prostatas vēža diagnostikā. Vīriešiem, kuru ģimenes locekļiem ticis atklāts prostatas vēzis, šīs analīzes būtu jāveic jau no 45 gadu vecuma. Slimību ir iespējams izārstēt, ja tā atklāta laicīgi.

Tiešraides programma 30. novembrī:

15.30 – 16.10 Prostatas vēža ārstēšana. Dažādas ārstēšanas metodes un to individuāla piemeklēšana pacientiem.

16.10 – 16.30 Kā cīnīties ar ārstēšanas blakusparādībām. Kā uzlabot savu pašsajūtu ar dzīvesveida, uztura un fizisko aktivitāšu palīdzību.

16.30 – 16.50 Prostatas vēža profilakse. Ēdienkartes, liekā svara un kaitīgo ieradumu ietekme uz onkoloģisko saslimšanu attīstību

16.50 – 17.25 Diagnoze vēzis. Kas pienākas no valsts? Cik ilgu laiku var būt ar slimības lapu? Cik liels ir slimības pabalsts?

17.25 – 17.50 Pacientu organizācija un atbalsta iespējas. Kādos gadījumos pacients var kontaktēties ar pacientu organizācijām? Kur meklēt vīriešu atbalsta grupas?

Papildu informāciju par notikumu atradīsiet Latvijas Urologu asociācijas Facebook lapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu