Izmēginās latviešu valodas eksāmenu tiešsaistē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien, 1. decembrī, norisināsies Valsts pārbaudījumu informācijas sistēmas latviešu valodas elektroniskais izmēģinājuma eksāmens,  informēja Valsts izglītības satura centrā (VISC).

Jau ziņots, ka iepriekšējā elektroniskā izmēģinājuma eksāmenā 10. novembrī ne visām skolām un skolēniem izdevās pievienoties. VISC atzina, ka plānotais tiešsaistes eksāmens angļu valodā ļāva identificēt tehniskās problēmas, kas ietekmē eksāmenu kārtošanu tiešsaistē.

VISC atvainojās par sagādātajām neērtībām un izsaka pateicību gan skolēniem, gan eksāmenu organizēšanā un norisē iesaistītajiem skolu darbiniekiem, skolotājiem, kuri brīvprātīgi iesaistījās eksāmena izmēģinājumā.

Vasarā apstiprinātie noteikumi par centralizēto eksāmenu saturu un norises kārtību paredz paredz, ka no 2022./2023. mācību gada pakāpeniski notiks pāreja uz augstākā līmeņa valsts pārbaudes darbu īstenošanu tiešsaistē. Augstākā līmeņa eksāmena izmēģinājums angļu valodā bija pirmais solis, lai virzītos uz šo noteikumu praktisko realizāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu