VIDEO Pauž sašutumu par izpostītu zaļo zonu Rīgā, kurā ierīkota it kā nelegāla stāvvieta (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "4. studijas" sižeta

Kāds skatītājs Latvijas Televīzijas raidījumā "4. studija" vēstulē izteicis sašutumu par pilnībā izpostītu zaļo zonu Rīgā, Katrīnas ielā, kur ierīkota nelegāla automašīnu stāvvieta.

Raidījuma skatījās raksta: "Rīgā, Katrīnas ielā 1a, vairāku desmitu kvadrātmetru platībā izpostīts zālājs. Pamatojoties uz ceļu satiksmes noteikumiem un Rīgas domes saistošajiem noteikumiem, par transportlīdzekļu novietošanu zaļajā zonā paredzēta administratīvā atbildība. Rīgas pašvaldības policija pārkāpumus nesaskata, taču autostāvvieta tā nav, jo, pamatojoties uz Rīgas būvvaldes prasībām, autostāvvietu ierīkošanas noteikumi nosaka, kādam jābūt segumam."

Rīgas domes Satiksmes departaments norāda, ka šī teritorija ir ārpus viņu sarkanajām līnijām, kā arī, ka šī zona ir privātīpašums, līdz ar to viņi neko iesākt nevar.

Stāvvietu ierīkošana ir Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pārziņā.

Autostāvvieta ir 1. grupas inženierbūve, kam tiek piemērotas noteiktas prasības, proti, būvniecība ir jāsaskaņo Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā, izstrādājot paskaidrojuma rakstu. Ir jābūt cietajam segumam un vēlams – arī apgaismojumam, lietus ūdens novades risinājumiem, apstādījumiem. Ja tiek skartas inženierkomunikācijas, darbi jāsaskaņo ar to turētājiem. Tātad ir virkne prasību, kas ir jāievēro.

Plašāk raidījuma "4. studija" sižetā!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu