VIDEO Eksperimentā skaidrojam, ar kādām problēmām autostāvvietās jāsaskaras katram šoferim

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pirmssvētku laiks jau ir sācies, kas nozīmē, ka iedzīvotāji steigsies uz lielajiem tirdzniecības centriem sarūpēt dāvanas tuviniekiem. Tas aktualizēs tēmu par autostāvvietu palielināšanu, jo ļoti bieži tieši pie tirdzniecības centriem tiek apskādētas automašīnas. Portāls TVNET, sadarbojoties ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju (LTAB) un Drošas braukšanas skolu (DBS), veica sociālo eksperimentu, lai noskaidrotu, ar ko praksē jārēķinās dažādu mašīnu īpašniekiem stāvvietās.

Kā nosaka Latvijā spēkā esošie normatīvie akti, optimāls stāvvietas platums ir 2,5 metri, tomēr prakse rāda, ka lielākajā daļā publisko stāvvietu platums svārstās no 2,3 līdz 2,5 metriem.

LTAB apskatīja lielāko Rīgas un Pierīgas lielveikalu stāvvietas un konstatēja, ka tikai 20% no tām platums ir 2,5 metri vai vairāk, kas atbilst standartos noteiktajai vēlamajai robežai.

Sociālā eksperimenta mērķis ir parādīt, ar kādām problēmām, novietojot auto, var saskarties ikkatrs šoferis lielveikalu stāvvietās.

DBS instruktors Ainars Streičs norāda, ka liela nozīme parkojoties ir ne tikai šofera meistarībai, bet arī tam, cik liela ir pati autostāvvieta. Ja šie izmēri ir pārāk mazi un vairāki auto ir sastājušies blakus, no transportlīdzekļa apskādēšanas izvairīties ir grūti.

Eksperimentā izmēģinājām trīs dažāda izmēra automašīnas - "Volkswagen" (platums 210 cm), "Audi" (platums 215 cm) un "Mini" (platums 190 cm), savukārt stāvvietas platums ir aptuveni 250 cm.

Kā mums veicās eksperimentā? Par to plašāk uzzini video sižetā!

Lai uzlabotu satiksmes drošību publiskajās autostāvvietās, LTAB 2021. gada aprīlī vietnē Manabalss.lv iesniedza iniciatīvu, kurā aicināts paplašināt stāvvietu izmērus.

Plašāk ar iniciatīvas mērķiem iepazīties, kā arī parakstīties iespējams šeit.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu