Apbalvo cilvēkus un organizācijas, kas atbalstījuši cilvēkus ar invaliditāti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Autors: Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja.

Sestdien, Starptautiskajā cilvēku ar invaliditāti dienā, Tiesībsarga birojs sadarbībā ar "Invalīdu un viņu draugu apvienību Apeirons" pasniedza "Gada balvas cilvēku ar invaliditāti atbalstam".

Konkurss tiek rīkots ar mērķi novērtēt un atbalstīt tos cilvēkus, organizācijas un uzņēmumus, kuri aktīvi pārstāvējuši cilvēku ar invaliditāti intereses. Šī gada konkursā bija saņemts līdz šim lielākais pieteikumu skaits - kopā 65 pieteikumi.

Balvu par visiem draudzīgākas vides radīšanu piekļuvei dažādiem objektiem kategorijā "Individuāls sniegums" saņēma Daugavpils invalīdu ar kustību traucējumiem biedrības "Ilgas" priekšsēdētāja Anna Stankeviča, bet kategorijā "Kolektīvs sniegums" - Latvijas Radio 5 jeb "Pieci.lv" par kampaņu "Dod pieci".

Balvu par aktivitātēm, kas ir devušas iespēju cilvēkiem ar invaliditāti iegūt prasmes un zināšanas, kā arī par sabiedrības izpratnes veidošanu un iekļaušanas veicināšanu kategorijā "Individuāls sniegums" saņēma Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas ārsts Arvīds Irmejs ar komandu par ciklu "Sarunas pret vēzi", bet kategorijā "Kolektīvs sniegums" galveno balvu saņēma Latvijas Reto slimību alianse.

Balvu par veiksmīgu bērnu un jauniešu ar invaliditāti sociālo iekļaušanu, izglītojot un iedrošinot izzināt kultūras, sporta, mākslas un mūzikas pasauli, kategorijā "Individuāls sniegums" saņēma Valmieras Pārgaujas valsts ģimnāzijas skolotāja Sanda Deisone, kategorijā "Kolektīvs sniegums" galveno balvu saņēma nodibinājums "Kultūras un izglītības fonds "Upe"", bet atzinību - nodibinājums "Fonds "Nāc līdzās!"".

Balvu tiem, kuru viedoklis un pieredzes stāsti, raisītās diskusijas vai rīkotie vebināri sociālajos tīklos un blogos radījuši rezonansi plašākā sabiedrībā, kategorijā "Individuāls sniegums" saņēma Lelde Smilte-Breča, savukārt atzinības - Santa Survila un Ieva Rosne.

Balvu par sniegto iespēju cilvēkiem ar invaliditāti baudīt kultūras pasākumus un par risinājumiem visiem pieejamai mākslai kategorijā "Kolektīvs sniegums" saņēma jauniešu koris "Balsis", bet atzinību - Latvijas Jaunā teātra institūts par festivālu "Homo Novus" un Naujenes Novadpētniecības muzejs.

Balvu par līdzdalību, palīdzību un dažādiem atbalsta pasākumiem cilvēkiem ar invaliditāti kategorijā "Individuāls sniegums" saņēma Balvu invalīdu biedrības valdes priekšsēdētāja Marija Duļbinska, savukārt atzinību - sociālā audzinātāja Adelina Bonifācija Jasmane. Kategorijā "Kolektīvs sniegums" galvenā balva tika pasniegta Latvijas Cistiskās fibrozes biedrībai, bet atzinība - Viduslatgales pārnovadu fondam.

Balvu par iesaistošiem pasākumiem, dodot iespēju cilvēkiem ar invaliditāti realizēt sevi un iekļauties darba tirgū, kategorijā "Kolektīvs sniegums" saņēma sociālais uzņēmums SIA "Ligero", bet atzinības - biedrība "Esto", Lūznavas muiža un Liepājas Neredzīgo biedrība par darbību sociālās rehabilitācijas un izziņas centrā "Dvēseles veldzes dārzs" Ziemupē.

Balvu par jaunām iniciatīvām vai radošu rīcību, pārstāvot cilvēkus ar invaliditāti, viņu tiesības un intereses, kategorijā "Individuāls sniegums" saņēma Velga Polinska, kura ir viena no "Dauna sindroms Latvija" biedrības dibinātājām un vieglās valodas veicinātājām Latvijā, bet atzinību - Mārupes pamatskolas direktore Sigita Sakoviča. Kategorijā "Kolektīvs sniegums" galveno balvu saņēma biedrība "Tepat un kopā", bet atzinību - biedrības "Latvijas Bērniem ar kustību traucējumiem" un "Krikša draugi".

Konkursa žūrijas speciālās atzinības tiesībsargs Juris Jansons pasniedza sociālajai darbiniecei Olitai Cakulei-Ozoliņai, Latvijas Televīzijas raidījuma "Supernova" producentei Ilze Jansone un surdotulkiem Elzai Veismanei un Aināram Ostvaldam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu