Nokļūsti ziemas pasakā! Svētku tirdziņi Rīgas sirdī un pilsētas apkaimēs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: jānis škapars tvnet

Šogad ziema mūs pārsteidza nesagatavotus uzreiz pēc Latvijas dzimšanas dienas. Adventes kalendāra lodziņiem atveroties citam pēc cita un mīkstajai sniega segai topot biezākai, pāris acumirkļi - un gaidītākie gada svētki būs klāt! Galvaspilsēta ir sarūpējusi daudzus un dažādus pārsteigumus kā rīdziniekiem, tā arī pilsētas viesiem, lai ikviens var sajusties šajā svētku laikā kā toreiz bērnībā. Kur vislabāk notvert svētku sajūtu, ja ne Ziemassvētku tirdziņā? Piedāvājam aplūkot plašo tematisko tirdziņu sarakstu Rīgā un iedvesmoties dāvanām, ko likt zem eglītes.

Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā

Jau kopš Pirmās adventes visi ir mīļi gaidīti Vecrīgas tradicionālajā Ziemassvētku tirdziņā Doma laukumā, kur līdz pat 1. janvārim var ne tikvien iegādāties oriģinālas un sirsnīgas dāvanas, amatnieku suvenīrus, nogaršot Ziemassvētku laika ēdienus un dzērienus, bet nedēļu nogalēs gūt prieku, arī izbaudot dažādu mākslinieku priekšnesumus. Starp citu, vai zināji, ka šogad Doma laukuma svētku tirdziņš svin apaļu - 20. jubilejas gadu? Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā līdzīgi kā aizvadītos gadus īpaši gaidītas ģimenes ar bērniem - namiņā būs sastopams Ziemassvētku vecītis, rūķi, varēs izvizināties karuselī, nosūtīt vēstuli Ziemassvētku vecītim, bet brīvdienās iemēģināt roku piparkūku cepšanā, kā arī klātienē apskatīt dzīvnieciņus. 

Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā
Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā Foto: Jānis Škapars/TVNET
Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā
Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa darba laiks:

  • Pirmdiena - ceturtdiena no plkst. 11:00 līdz 21:00
  • Piektdienās un sestdienās no plkst. 10:00 līdz 22:00
  • Svētdienās no plkst. 10:00 līdz 20:00

Ziemassvētku vecīša namiņa darba laiks:

  • Ceturtdienās un piektdienās no plkst. 16:00 līdz 21:00
  • Sestdienās no plkst. 12:00 līdz 20:00
  • Svētdienās no plkst. 12:00 līdz 18:00

Foto: Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā

Esplanādes parka svētku tirdziņš

Uzburt svētku sajūtu līdz pat gada nogalei - 31. decembrim ik dienu iespējams arī Esplanādes parkā, kur līdzās Ziemassvētku labumu tirdziņam izveidotajā "Trušu karalistē" īpaši tiek gaidītas ģimenes ar bērniem, savukārt no panorāmas rata ikviens ir aicināts palūkoties uz ziemīgo Rīgas ainavu no augšas.

Foto: Esplanādes svētku tirdziņš

Trušu karaliste ir maza pilsētiņa ar mājām, pilīm, tiltiņiem un pat savu baznīcu. Taču atšķirībā no parastām pilsētām to apdzīvo teju 50 truši. Mazie, pūkainie karalistes iemītnieki priecēs Esplanādes Ziemassvētku tirdziņa apmeklētājus līdz pat janvārim.

Tirdziņi Āgenskalna tirgū un Kalnciema ielas kvartālā

Āgenskalna Ziemassvētku tirdziņā ik uz soļa būs mazi pārsteigumi un atklājumi - negaidītas garšas, intriģējoši stāsti un personības, tirgotāji no visas Latvijas, tikko ceptas piparkūkas, karsti dzērieni, silti adījumi un oriģinālas dāvanas. Tirgū varēs pavadīt laiku kopā ar ģimeni un draugiem sarunās pie karstvīna, baudīt pusdienas vai vēlās brokastis, griezties karuselī, ko veidojusi godalgoto arhitektu Mailīšu ģimene kopā ar Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas un Ogres tehnikuma vides dizaina studentiem, kā arī ļauties svētku gaisotnei līdz pat 31.decembrim. Vienlaikus Āgenskalna tirgū norisināsies arī Latvijas laikmetīgās keramikas pop-up tirdziņš.

Foto: Ziemas noskaņa Āgenskalna tirgū

Āgenskalna Ziemassvētku tirdziņa darba laiks:

  • 1. stāvs no otrdienas līdz sestdienai no pulksten 8 līdz 19, svētdien un pirmdien no pulksten 9 līdz 17.
  • 2. stāvā kafejnīcas no svētdienas līdz ceturtdienai no pulksten 11 līdz 21.30, no piektdienas līdz sestdienai no pulksten 10 līdz 23, bāri – no pulksten 10 līdz 23.
  • Keramikas tirgus darba laiks no 3. decembra: katru dienu no pulksten 9 līdz 19, izņemot 25. decembri, 24. un 31. decembrī līdz pulksten 17.

Foto: Ziemassvētku keramikas tirdziņš Āgenskalnā

Decembra nedēļas nogalēs rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt arī Kalnciema kvartāla ikgadējo Ziemassvētku tirdziņu, kur valdīs īpaša svētku noskaņa. Varēs doties brīvdienu pastaigās atjaunoto 19. gadsimta koka māju pagalmā, izvēlēties īpašas svētku dāvanas no vietējiem mājražotājiem un modes zīmoliem, parunāties ar tirgotājiem, kā arī baudīt karstvīnu un brokastis svētku gaisotnē visa mēneša garumā. Īpašs notikums Kalnciema kvartāla galerijā būs "Mākslas medības", kur savus darbus piedāvās aplūkot un iegādāties jaunie mākslinieki no Latvijas Mākslas akadēmijas.

Kalnciema kvartālā Ziemassvētku tirdziņa darba laiks: 

  • tirdziņš notiks līdz 31. decembrim sestdienās un svētdienās no pulksten 10 līdz 16;
  • pop-up tirgus "Mākslas medības" Kalnciema kvartāla galerijā līdz 24. decembrim: ceturtdienās, piektdienās no pulksten 14 līdz 19, brīvdienās no pulksten 10 līdz 16. 

Tallinas kvartāls, fon Stricka villa, Biedrības nams, Centrāltirgus

11. un 18.decembrī (plkst.10.00 līdz plkst.16.00) Adventes tirdziņā Tallinas ielas kvartālā varēs meklēt svētku un kopības sajūtu. Būs silti dzērieni, svaigas piparkūkas un lērums iepriecinājumu likšanai zem eglītes. Piedāvājuma klāstā varēs atrast rokām darinātus aksesuārus un rotas, adījumus, ziepes, sveces, bioloģisko kosmētiku, koka darinājumus, bērnu rotaļlietas, dizaina priekšmetus, pirtslietas un, protams, visdažādākos gardumus. Kvartālu piepildīs gaismiņas, noskaņu mūzika un mājražotāji, kas būs parūpējušies par visu nepieciešamo, lai palīdzētu sagatavotos svētkiem un iepriecināt mīļos ar skaistām dāvanām.

Trešajā adventē, 11.decembrī (plkst.11.00 līdz plkst.18.00) tematiskas dāvanas varēs iegādāties fon Stricka villā.

Rīgas Latviešu biedrības nama Baltajā zālē 15.decembrī (plkst.13.00 līdz plkst.19.00) un 16.decembrī (11.00 līdz plkst.19.00) norisināsies Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas organizēts Ziemassvētku grāmatu tirdziņš.

Savukārt Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā no 15. līdz 17. decembrim gaidāms Senioru Ziemassvētku tirdziņš, kur adījumus, tamborējumus, filcējumus, dzintara rotaslietas, svētku noskaņās veidotus dekorus un citus ar rokām darinātus izstrādājumus piedāvās vairāk nekā 20 seniori.

Divās nedēļas nogalēs - 10. un 11., kā arī 17. un 18. decembrī - arī Mežaparkā (Atpūtas alejā) ir iecerēts rīkot ielu tirdzniecību, piedāvājot dažādus gardumus un svētku dāvanas.

Ar visiem Rīgas pašvaldības organizētiem Ziemassvētku gaidīšanas laikam veltītiem pasākumiem var iepazīties tīmekļvietnē svetki.riga.lv, kā arī sekot līdzi to jaunumiem sociālā tīkla Facebook un Instagram lapā "Rīgā notiek".

Raksts tapis sadarbībā ar Rīgas pašvaldību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu