Diskusijās ar sociālajiem partneriem strīdīgākā tēma bija nodokļu politika, pauž Kariņš

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Edijs Pālens/LETA

Topošās koalīcijas partiju pārstāvjiem tiekoties ar sociālajiem partneriem, visstrīdīgākā diskusiju tēma bija nodokļu politika, pēc politiķu un partneru tikšanās mediju pārstāvjiem atzina topošās valdības veidošanas sarunu vadītājs, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Par nodokļu politiku izskanēja dažādi viedokļi, jo pastāv dažādas intereses, pauda premjers.

Kariņš norādīja, ka nākamajā tikšanās reizē janvārī ir plānots uzaicināt Latvijas Bankas pārstāvjus un Finanšu ministrijas ekspertus, lai diskutētu par iespējām uzlabot nodokļu politiku un veicināt Latvijas konkurētspēju ar pārējām Baltijas valstīm un Ziemeļeiropas valstīm.

Topošās koalīcijas partijas esot daudz runājušas par nodokļu vienkāršošanu un samazināšanu un vienojušās, ka ir jāturpina politika, kurā "septiņreiz nomēra, vienreiz griež", sacīja premjers. Partiju pārstāvji vēloties pašlaik, politiskā cikla sākumā, atvērt dialogu ar sociālajiem partneriem, lai saprastu, kādi lēmumi ir jāpieņem, lai netiktu pārstāvētas vien šauras intereses.

Politiķi ar sociālajiem partneriem pārrunāja valdības deklarāciju, kā arī to, kā nākamās valdības veidotāji varētu labāk sadarboties ar partneriem. Līdzīgas tikšanās plānots rīkot regulāri, aicinot jomu ekspertus un veidojot dialogu. Tas tiks darīts ar mērķi efektīvāk sasniegt ekonomikas transformāciju, atzīmēja Ministru prezidents.

Darbs pie deklarācijas turpināsies, norādīja Kariņš.

Kā ziņots, topošās koalīcijas partiju apvienību - "Apvienotā saraksta" (AP), "Jaunās vienotības" (JV) un Nacionālās apvienības (NA) - veidotā valdības deklarācija varētu būt gatava šonedēļ, sarunā ar aģentūru LETA pauda "Apvienotā saraksta" (AS) frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Valdības deklarācijas izstrāde virzās uz priekšu, un ir augsta varbūtība, ka šonedēļ tā varētu nonākt "normālām, apspriežamām" redakcijām, sacīja politiķis.

AS pārstāvis pieļāva, ka pēc dokumenta apspriešanas vēl varētu būt nepieciešams tajā veikt kādus labojumus.

Kad visas nepieciešamās izmaiņas valdības deklarācijā būs veiktas, tālāk sekos valdības apstiprināšana, norādīja politiķis. Tavars atgādināja, ka par visiem ministra amata kandidātiem AS lēmums ir gaidāms drīzumā - visticamāk, tas varētu notikt nākamnedēļ. Līdz šim lēmumam politiķis atturēšoties atklāt iespējamos kandidātus.

Jaunās valdības veidošanas sarunas vada 14.Saeimas vēlēšanās uzvarējušās JV līderis, līdzšinējais Ministru prezidents Kariņš. Plānots, ka valdošajā koalīcijā būs un valdību veidos JV, AS un Nacionālā apvienība, kurām kopā Saeimā ir 54 deputātu mandāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu