Prokurors pieprasa piespiest Jašinam deviņus gadus kolonijā (1)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas opozīcijas politiķis Iļja Jašins
Krievijas opozīcijas politiķis Iļja Jašins Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/AP

Prokurors Krievijas opozīcijas politiķim Iļjam Jašinam pieprasa piespriest deviņus gadus kolonijā, jo viņš atļāvies nosodīt Maskavas agresiju pret Ukrainu, vēsta Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza", atsaucoties uz avotiem.

Prokurors arī pieprasījis Jašinam četrus gadus pēc soda izciešanas aizliegt lietot internetu.

39 gadus vecajam Jašinam, kurš ir Maskavas Krasnoseļskas municipālā rajona deputāts, ir izvirzītas kriminālapsūdzības par "apzināti melīgas informācijas" izplatīšanu par Krievijas bruņoto spēku darbību.

Jašins ir ieslodzītā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieks un bija tuvu stāvoša persona 2015.gadā noslepkavotajam opozīcijas politiķim Borisam Ņemcovam.

Jašins tika aizturēts vasarā, pastaigājoties parkā Maskavā.

Apsūdzības viņam izvirzītas saistībā ar izteikumiem "YouTube" kanālā 7.aprīlī, kad viņš runāja par civiliedzīvotāju slaktiņu Bučā. Jašina "YouTube" kanālam ir 1,3 miljoni abonentu.

Atrodoties ieslodzījumā, Jašins turpinājis kritizēt Krievijas iebrukumu Ukrainā. Šomēnes tiesā viņš salīdzināja Krievijas tienešus ar Kremļa politiskajiem pakalpiņiem.

Jašins ir viens no nedaudzajiem Krievijas pazīstamākajiem opozicionāriem, kas pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā palika dzimtenē un atklāti kritizē šo karu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu