"Anotācijā es lasu, ka neesmu slikta ierēdne!" Jaunzeme komentē iecerēto pārcelšanu uz FM (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Atstādinātā Valsts Ieņēmuma dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme
Atstādinātā Valsts Ieņēmuma dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme Foto: Evija Trifanova/LETA

No amata atstādinātā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme nesaskata loģiku iecerētajā viņas pārcelšanā uz Finanšu ministriju (FM).

Jaunzeme otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja, lai gan viņai joprojām ir atvērta darba nespējas lapa, viņa apmeklēs Ministra kabineta sēdi, kurā lems par viņas pārcelšanu FM Ēnu ekonomikas ierobežošanas koordinācijas departamenta direktores amatā.

Tāpat viņa atzīmēja, ka nesaskata loģiku iecerētajā pārcelšanā.

"Šajā brīdī neredzu nekādu loģiku šajā pārcelšanā. Anotācijā es lasu, ka neesmu slikta ierēdne, kas jāatstādina no VID vadītājas pienākumu pildīšanas un jārosina disciplinārlieta. Esmu kompetenta un kvalificēta darbiniece, kurai piedāvā doties uz augstākstāvošu iestādi," sacīja Jaunzeme.

Viņa arī pauda viedokli, ka finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) šādā veidā mēģina ar godu iziet no situācijas, jo ierosinātā disciplinārlieta un atstādināšana no amata ir izrādījies "ziepju burbulis".

"Man ir pamats domāt, ka visam pamatā ir tas, ka skaļā un izziņotā disciplinārlieta un atstādināšana ir izrādījusies ziepju burbulis un Reira kungs mēģina ar godu manas slimības laikā iziet no situācijas," teica Jaunzeme.

Tāpat viņa atzīmēja, ka jebkura pārcelšana uz augstākstāvošu iestādi ir paaugstināšana.

"Es pie amata nekad neesmu turējusies un šobrīd arī neturos. Noklausīšos kā beigsies Ministru kabineta sēde, tad man būs laiks padomāt," piebilda Jaunzeme.

Tāpat viņa pauda viedokli, ka ir pietiekami daudz cilvēku, kuri varētu nebūt apmierināti ar līdz šim paveikto noziedzības apkarošanā. "Domāju, ka ne jau visi, kurus izveda roku dzelžos, manas būšanas laikā VID, un viņu atbalstītāji bija tie, kas aplaudēja un teica - re, cik labi, dari vēl," sacīja Jaunzeme, piebilstot, ka varētu būt pietiekami daudz cilvēku, kuri vēlas, lai atgriežas "vecie laiki, lai būtu iespēja skaldīt un valdīt".

Jaunzeme arī sacīja, ka Ministru kabinets ir devis viņai mandātu pieciem gadiem, un viņa vēlas sāktos darbus novest līdz galam.

Jau vēstīts, ka valdība šodien lems par Jaunzemes pārcelšanu FM Ēnu ekonomikas ierobežošanas koordinācijas departamenta direktores amatā.

Dokumentā teikts, ka Jaunzemi paredzēts pārcelt labas pārvaldības nodrošināšanai valsts interesēs, kā arī ņemot vērā Reira norādīto lietderības pamatojumu un Jaunzemes atbilstību FM Ēnu ekonomikas ierobežošanas koordinācijas departamenta direktora amata aprakstā izvirzītajām prasībām.

Rīkojuma projekts paredz Jaunzemi pārcelt FM Ēnu ekonomikas ierobežošanas koordinācijas departamenta direktora amatā uz nenoteiktu laiku no ceturtdienas, 8.decembra.

Vienlaikus vēl viens FM sagatavotais Ministru kabineta rīkojuma projekts paredz, ievērojot Reira ieteikumu, apstiprināt VID ģenerāldirektora vietnieces, Informātikas pārvaldes direktores Indras Kārkliņas kandidatūru VID ģenerāldirektora pienākumu pildīšanai no 8.decembra.

Plānots noteikt, ka Kārkliņa VID ģenerāldirektora pienākumus pilda līdz jauna VID ģenerāldirektora iecelšanai.

Iepriekš FM paziņoja, ka Jaunzemes rotācija nekādā veidā nav saistīta ar disciplinārlietu, kas ierosināta par vairāku vadošu VID darbinieku aizturēšanu aizdomās par dažādiem noziegumiem.

Patlaban FM Ēnu ekonomikas ierobežošanas koordinācijas departamenta direktora amats ir vakants.

Pēc Jaunzemes atstādināšanas no amata sāktās disciplinārlietas pabeigšanas termiņš ir pagarināts līdz 15.decembrim. Pagarinājums esot bijis nepieciešams, lai disciplinārlietas izmeklēšanas komisija varētu kvalitatīvi sagatavot lēmumu.

Finanšu ministrs ierosināja disciplinārlietu un VID ģenerāldirektori Jaunzemi atstādinājis no amata. Rīkojums esot izdots gan uz dienesta pārbaudes ziņojuma pamata, gan reaģējot uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) un VID Iekšējās drošības pārvaldes veiktajām vairāku VID darbinieku aizturēšanām, tostarp Nodokļu un muitas policijā.

Papildus finanšu ministrs uzdeva lemt par VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktora Kaspara Podiņa atbildību un atstādināšanu uz pārbaudes laiku. Arī Podiņš septembra beigās atstādināts no amata un pret viņu ierosināta disciplinārlieta.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu