Vašingtonā godina parlamentārieša Ojāra Ērika Kalniņa piemiņu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Makare/LETA

NATO Parlamentārās asamblejas ikgadējā Transatlantiskajā forumā ASV galvaspilsētā Vašingtonā otrdien tika godināta Saeimas deputāta, ilggadējā diplomāta un politiķa Ojāra Ērika Kalniņa piemiņa, informēja Saeimas Preses dienestā.

Kalniņš ilgus gadus vadīja Saeimas NATO Parlamentārās asamblejas delegāciju.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis (AS) un parlamenta Ārlietu komisijas sekretāre un Kalniņa atraitne Irma Kalniņa (JV) pašlaik piedalās NATO Parlamentārās asamblejas Transatlantiskajā forumā, kurā tika aizvadīta arī Kalniņa vārdā nosaukta sesija par noturīgu transatlantisko vērtību aizstāvēšanu konkurētspējīgā stratēģiskā vidē. Sesijā piedalījās arī Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks ASV Māris Selga.

Sesijas dalībnieki uzsvēra Kalniņa neatsveramo ieguldījumu Latvijas ceļā uz brīvību un neatkarību, kā arī izpratni par nepieciešamību tam gūt sabiedroto atbalstu. Klātesošie viņu raksturoja kā talantīgu un harizmātisku politiķi, uzsverot, ka Kalniņš būtu lepns par NATO valstu vienoto nostāju, atbalstot Ukrainu.

Kalniņa atzīmēja, ka viņa ar vīru esot bēgļu bērni, tāpēc abi esot auguši un dzīvojuši ar milzīgu zaudējuma sajūtu. Tāpēc viņi nolēma būt politiski aktīvi. "Ojārs aizstāvēja demokrātijas principus it visā, ko viņš darīja - politikā, dzejā, ģimenē un draugu lokā," sacīja Kalniņa.

NATO Parlamentārā asambleja ir 1955.gadā dibināta konsultatīva starpparlamentāra organizācija, kas apvieno Ziemeļatlantijas līguma organizācijas valstu parlamentāriešus. Parlamentārā asambleja veido būtisku saikni starp NATO un dalībvalstu parlamentiem, stiprina politisko dialogu, kā arī veicina sabiedrības atbalstu alianses politikai, norādīja Saeimas Preses dienestā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu