Baltkrievija novirza migrantus uz Ukrainas robežu, lai identificētu tās vājos posmus

TVNET/LETA/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Baltkrievija izmanto migrantus no Irānas un Pakistānas, lai viņus novirzītu uz Ukrainas robežu un šādi noskaidrotu šīs robežas vājos posmus, informēja Ukrainas Nacionālās pretošanās centrs.

Saskaņā ar centra datiem, Baltkrievijas robežsargi tīši novirza migrantus uz Ukrainas robežu, turklāt analoģisku taktiku viņi izmanto arī uz Latvijas robežas.

"Baltkrievi šādā veidā pārbauda vājos un nepietiekami aizsargātos Ukrainas robežas posmus, kuri var tikt izmantoti ienaidnieka diversiju un izlūkošanas grupu pāriešanai," teikts Nacionālās pretošanās centra paziņojumā.

Centrs atzīmēja, ka turpinās pasākumi robežas aizsardzības nodrošināšanai, turklāt baltkrievu pagrīdes dalībnieki palīdz novērot karaspēka pārvietošanos Baltkrievijas teritorijā.

Ukrainas karaspēks decembra sākumā sarīkoja mācības pie Ukrainas ziemeļu robežas. Baltkrievijas Aizsardzības ministrija otrdien paziņoja, ka sāk nodarbības savu bruņoto spēku militārajai sagatavošanai.

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītājs Kirilo Budanovs gan pauda pārliecību, ka uzbrukums no Baltkrievijas puses nenotiks. Viņš sacīja, ka informācija par šādu iespējamu uzbrukumu tiek izplatīta, lai sētu paniku ukraiņu vidū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu