VIDEO ⟩ Raidījums skaidro, vai sods par invalīdu stāvvietā atstātu auto ir izdevīgāks nekā stāvvietas apmaksāšana (7)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Rīgas ielās ikdiena ir automašīnu novietošana neatbilstoši Ceļu satiksmes noteikumiem, piemēram, tās noparkotas invalīdiem paredzētās stāvvietās. Latvijas Televīzijas raidījumā "4. studija" vērsās kāds skatītājs, kurš uzskata, ka par šādiem pārkāpumiem piemēroti pārāk mazi sodi.

"Piemēram, sods par automašīnas novietošanu stāvēšanai uz ietves – 30 eiro, par stāvēšanu invalīdiem paredzētajā stāvvietā pavisam niecīgs – tikai 55 eiro. "Rīgas satiksmes" stāvvietā pašā centrā – R zonā – automašīnas novietošana pirmajā stundā maksā 5 eiro, katra nākamā stunda – 8 eiro. Tātad, ja automašīna Vecrīgā jānovieto uz astoņām stundām, par stāvvietu būs jāmaksā 61 eiro, un tad, protams, soda nauda sanāk lētāk," secināja Dainis.

Raidījuma skatītājs arī iesūtījis attēlu galeriju, kur uzskatāmi redzams, ka auto novietoti ne tur, kur to pieļauj Ceļu satiksmes noteikumi. Tomēr visneērtākais jautājums ir par invalīdu stāvvietu izmantošanu, jo runa ir ne tikai par likuma normām un naudu.

"Es gribētu teikt, ka galvenā laikam ir ētika. Tas tomēr ir ārkārtīgi neētiski, ja es neesmu pieskaitāms pie invalīdu grupas un man nav invalīda apliecības, ka es izmantošu ļaunprātīgi tikai savas ērtības pēc invalīdu stāvvietas," pauda "Drošas braukšanas skolas" direktors Jānis Vanks.

"Par stāvēšanu invalīdu autostāvvietā ir paredzēts sods 55 eiro apmērā," informēja Rīgas pašvaldības policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Plašāk "4. studijas" sižetā!

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu