Bergmanis min, cik daudz cilvēku varētu uzņemt pirmajā Valsts aizsardzības dienestā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Pirmais brīvprātīgais iesaukums Valsts aizsardzības dienestā (VAD) iespējams jau vasarā, tajā varētu uzņemt vairākus simtus cilvēku, ceturtdien Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Šodienas jautājums" pauda Aizsardzības ministra amata kandidāte Ināra Mūrniece (NA) un Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija vadītājs Raimonds Bergmanis (AS).

Bergmanis norādīja, ka Ādažos jau vasarā būtu iespējams uzņemt dienestā "divreiz pa 200 cilvēkiem".

Arī Mūrniece termiņam piekrita, lai gan norādīja, ka pašlaik VAD ieviešana ir iekavējusies par pusgadu, turklāt esošais VAD likumprojekts esot būtiski uzlabojams.

Vienlaikus Bergmanis atzina, ka virkne VAD termiņu, kas tika izstrādāti 13. Saeimas sasaukumā nav tikuši izpildīti, kā arī vēl nepieciešams pieņemt Valsts aizsardzības koncepciju un Nacionālās drošības koncepciju, kas atbalsta VAD izveidi. Bergmanis paredzēja, ka ar VAD saistītie likumi tiks izskatīti jau nākamajā apakškomisijas sēdē.

Vienlaikus raidījumā abi politiķi atzina, ka nepieciešams sakārtot arī militārā ekipējuma uzskaites sistēmu. Mūrniece atzina, ka nepieciešama elektroniska uzskaites sistēma, kur detalizēti, pārskatāmi un precīzi uzskaitīts gan ekipējums, gan bruņojums, savukārt Bergmanis norādīja, ka tāds process jau 2017.gadā tika iesākts ar "Lattelecom", bet nav ticis turpināts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu