Varēs ziedot depozīta maksu par taromātos nodotajiem dzērienu iepakojumiem (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Labdarības organizācija "Ziedot.lv" sadarbībā ar SIA "Depozīta iepakojuma operators" (DIO) uzsākusi ziedošānas iniciatīvu  "Ziedo savu depozītu", kurā varēs ziedot depozīta maksu par nodotajiem dzērienu iepakojumiem vairāk nekā 1000 taromātos visā Latvijā, norāda DIO pārstāvji.

Depozīta maksu būs iespējams novirzīt trim dažādām labdarības iniciatīvām - Ukrainas bēgļu bērniem Latvijā, trūcīgiem senioriem un arī dzīvnieku patversmēm visā Latvijā.

Ziedošanas funkciju taromātos plānots saglabāt visu depozīta sistēmas darbības laiku.

DIO pārstāvji skaidro, lai ziedotu naudu, kad visi tukšie depozīta iepakojumi ir nodoti, lietotājam jāspiež uz ekrānā redzamās pogas "Ziedot" un jāizvēlas viens no trim labdarības virzieniem, kuram viņš vēlas novirzīt depozīta maksu. Sesijas noslēgumā nepieciešams apstiprināt veikto izvēli, nospiežot pogu "Ziedot!". Pēc divkārtēja apstiprinājuma veikto ziedojumu nebūs iespējams atcelt.

DIO norāda, ka vienā darbības sesijā iespējams ziedot tikai vienam labdarības virzienam, taču, ja lietotājs vēlas ziedot arī citam virzienam, tad iepakojumi jānodod vairākos piegājienos, katru reizi izvēloties citu labdarības iniciatīvu.

Savukārt, ja lietotājs vēlas ziedot tikai daļu no depozīta maksas, arī tad iepakojumi jānodod vairākos piegājienos - vienu daļu ziedojot, bet par otru daļu saņemot kuponu atprečošanai veikalā tāpat, kā tas darbojies līdz šim.

Jau vēstīts, ka 2022.gada 1.februārī Latvijā darbību sāka depozīta sistēma dzērienu iepakojumiem.

Depozīta sistēmā var nodot stikla, PET un metāla (skārdenes) bezalkoholisko, visu veidu alus un citu alkoholisko (zem 6%) dzērienu iepakojumus. Par katru nopirkto depozīta iepakojumu iedzīvotājam jāiemaksā depozīts 0,1 eiro apmērā, ko pēc iepakojuma nodošanas var saņemt atpakaļ, ja uz nododamā iepakojuma ir nolasāma speciālā atpazīstamības zīme un svītrkods, kā arī iepakojums ir iztukšots.

Valsts vides dienests konkursā dzērienu iepakojumu depozīta sistēmu uz septiņiem gadiem nolēma uzticēt DIO.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu