Lietuviete neizpratnē - "Porsche" novietots elektroauto uzlādes stāvvietā, bet šoferis sodu nesaņem (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: 15min/Aculiecinieka foto

Kāda Lietuvas portāla "15min" lasītāja pauda neizpratni par soda nepiemērošanu automašīnai, kas pie tirdzniecības centra novietota vietā, kura paredzēta elektroauto uzlādei.

Lietuvā no 2023. gada 1. janvāra Ceļu satiksmes noteikumi saistībā ar elektroauto uzlādi mainās. Šoferiem noteikts, ka, līdzko elektroauto ir uzlādēts, tas uzreiz ir jānovieto citā stāvvietā.

Agne notikušo iemūžinājusi šī gada 20. aprīlī un nekavējoties to iesniedza policijā. Tiesa, likumsargi sievietei atbildēja pēc vairāk nekā pusgada. Atbildē norādīts, ka šajā gadījumā pārkāpums nav konstatēts.

Policija norādīja, ka šajā konkrētajā gadījumā nav pietiekami daudz objektīvu pierādījumu, lai noteiktu, vai automašīnas šoferis ir pārkāpis noteikumus.

Administratīvā pārkāpuma sastāvs ir likumā paredzētu objektīvu un subjektīvu pazīmju kopums, kas raksturo darbību kā zināmu administratīvu pārkāpumu. Ja nav vismaz vienas no iepriekšminētajām pazīmēm, administratīvā pārkāpuma process netiek sākts. Fotogrāfijās fiksētā ceļazīme ir dienesta zīme, tāpēc netiek sākts administratīvs process, Agnei norādīja policija.

Portāls "15min" sazinājās ar Lietuvas Ceļu policiju, lai noskaidrotu, kāpēc "Porsche" šoferis nav sodīts. Policijā norādīja, ka minētajā vietā ir neprecīzi uzstādītas ceļazīmes, tāpēc nav pamata sodīt "Porshce" vadītāju.

"Fotogrāfijā redzams, ka atrašanās vieta apzīmēta ar dienesta ceļazīmi, uz kuras attēlots "Elektromobiļu uzlādes vieta", un papildu zīmē norādīts attālums, kurā pakalpojums darbojas. Šeit trūkst papildu zīmes Nr. 854 (elektromobiļi) zem dienesta zīmes, kas jau norāda, ka stāvvieta paredzēta elektromobiļu novietošanai tikai to uzlādes laikā," skaidroja policijas pārstāvis Ramūns Matonis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu