Kā jārīkojas šoferim, ja ceļazīme ir apsnigusi un nav redzama? (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Šonedēļ vairākas dienas Latvijā ir spēcīgi snidzis. Daudzi cilvēki, iespējams, nemaz nezina, ka par nenotīrītu auto var sodīt, taču vai tu zini, kā rīkoties gadījumā, ja ir apsnigušas ceļazīmes?

Latvijā par ceļazīmju attīrīšanu ir atbildīgs ceļu uzturētājs, tiesa, intensīvas snigšanas gadījumā to ir grūti nodrošināt.

Kā liecina Ministru kabineta noteikumi, satiksmes organizācijas līdzekļu attīrīšana no pielipušā sniega pastāvīgos laikapstākļos, ja ceļa zīmju simboli nav skaidri saskatāmi, jāveic atkarībā no ceļu uzturēšanas klases: A klases ceļiem tās 24 stundas, B, C, D klases ceļiem tās ir 72 stundas, bet E klases ceļiem - 96 stundas.

Laiku autoceļa brauktuves attīrīšanai no sniega skaita no brīža, kad ir beidzis snigt.

Jāpiebilst, ka Ceļu satiksmes noteikumu 138. punktā, kas saistīts ar apsnigušām ceļazīmēm un piesnigušiem ceļiem, norādīts: "Ja pirms krustojuma nav uzstādītas priekšrocības ceļa zīmes, kā arī ja uz šķērsojamā ceļa pirms krustojuma nav uzstādīta 206. vai 207. ceļa zīme un vadītājs nevar noteikt, vai ceļam ir segums (diennakts tumšajā laikā vai ja ceļu klāj dubļi, sniegs u. tml.), transportlīdzekļa vadītājam jāuzskata, ka viņš atrodas uz mazāk svarīga ceļa".

Tāpat aktuāla problēma ziemā ir transportlīdzekļa numurzīmes tīrība. Ceļu satiksmes noteikumos arī norādīts, ka numurzīmēm ir jābūt tīrām un skaidri saredzamām, pretējā gadījumā par to var sodīt.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu