Nacionālā apvienība ievēlējusi jaunu partijas valdi (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
14. Saeimā ievēlētās partijas "Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"pārstāvji - partijas valdes locekle, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un partijas priekšsēdētājs, 13. Saeimas deputāts Raivis Dzintars tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Rīgas pilī, kur pārrunās redzējumu par nākamās valdības uzdevumiem.
14. Saeimā ievēlētās partijas "Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"pārstāvji - partijas valdes locekle, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un partijas priekšsēdētājs, 13. Saeimas deputāts Raivis Dzintars tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Rīgas pilī, kur pārrunās redzējumu par nākamās valdības uzdevumiem. Foto: Paula Čurkste/LETA

Sestdien, 10. decembrī, aizvadīts Nacionālās apvienības ikgadējais kongress, kurā tika spriests par partijas tuvākajiem mērķiem un prioritātēm. Par partijas priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts Raivis Dzintars, un ievēlēts jauns valdes sastāvs.

Par Dzintaru balsoja 224 delegāti, pret bija 24, savukārt divi biļeteni tika atzīti par nederīgiem.

NA valdē daļa būs pārstāvēti atbilstoši jau statūtos noteiktajam deleģējumam un daļa atbilstoši notikušajām vēlēšanām kongresā. Valdē strādās Dzintars, Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle, Saeimas deputātu un potenciālā nākamā aizsardzības ministre Ināra Mūrniece, Saeimas deputāte, ekonomikas ministre Ilze Indriksone, Saeimas deputāts, kultūras ministrs Nauris Puntulis un Saeimas deputāts, potenciālais nākamais satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs.

Valdē būs pārstāvēti arī Saeimas deputāti Artūrs Butāns, Jānis Dombrava, Rihards Kols un Uģis Mitrevics. Tāpat valdē strādās Andris Čuda, Jānis Eglīts, Egils Helmanis, Jānis Iesalnieks, Ģirts Lapiņš, Dainis Locis, Imants Parādnieks un Roberts Ozols.

NA pārstāvji šodien pulcējās kongresā, lai apspriestu tuvākos mērķus un prioritātes, kā arī vēlētu partijas vadību.

Dzintars: NA jāizmanto nacionālo ideju atdzimšanas laiks Latvijā

Nacionālajai apvienībai (NA) ir jāturpina ik dienu iestāties par valsts vērtībām, izmantojot nacionālo ideju atdzimšanas laiku Latvijā un rietumu "rozā briļļu" nokrišanu attiecībā uz Krieviju, šodien NA kongresā sacīja partijas līderis Raivis Dzintars.

Viņš uzsvēra, ka diez vai kāds pirms gada notikušajā NA kongresā bija domājis, ka šodien būs jau pieņemti grozījumi par skolu pāreju uz mācībām valsts valodā, nojaukti lielākie okupācijas simboli, aizliegti Kremļa propagandas kanāli, Krievija atzīta par teroristisku valsti un konceptuāli atbalstīta obligātā valsts aizsardzības dienesta ieviešana.

Latvijas politikā ir jauna realitāte, ko NA jāspēj nolasīt un izmantot, uzsvēra NA priekšsēdētājs, norādot, ka NA vērtības un mērķi saskan ar neatkarīgas Latvijas valsts attīstības mērķiem.

Politiķis pauda, ka, lai gan agrāk NA dēvēta par radikāļiem, tagad daļu no NA pārstāvētajām pozīcijām publiski par savām saucot arī tāds kreiss, kosmopolītisks spēks kā "Progresīvie".

Dzintars vērsa uzmanību, ka dažu citu partiju nacionālā retorika var maldināt daļu pilsoņu, ka arī šīs partijas ir nacionālas. Taču valdības veidošanas sarunās notikušās diskusijas par imigrācijas politiku parāda, ka latviskas Latvijas centieni ir smagas cīņas lauks, kurā sabiedrotie ir maz, akcentēja NA līderis.

Politiķis arī apgalvoja, ka aiz ideoloģijas par iecietību un vienlīdzību tiekot maskēta totalitāra pieeja, kas no akadēmiskās, mediju un politiskās vides cenšas izstumt tos, kuri vēlas iestāties par tradicionālajām vērtībām.

Reizē Dzintars atzīmēja, ka jāatrod veids, kā aizstāvēt šīs vērtības, neuzbūvējot sienu priekšā tai daļai jaunās paaudzes, kura visvairāk informāciju gūst dažādās digitālajās platformās.

Politiķis gan pozitīvi novērtēja NA politiskos panākumus, gan arī mudināja neieslīgt pašapmierinātībā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu