"Latvijas attīstībai" un kustības "Par!" ceļi, visticamāk, šķīrušies uz visiem laikiem (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Attīstībai/Par!" reklāma 14. Saeimas vēlēšanām
Partijas "Attīstībai/Par!" reklāma 14. Saeimas vēlēšanām Foto: Zane Bitere/LETA

Pie līdzšinējiem apstākļiem nav saredzama iespēja, ka "Latvijas attīstībai" (LA) nākamajās Saeimas vēlēšanās varētu startēt apvienībā kopā ar kustību "Par!", sestdien piedaloties LA kongresā sacīja aizejošās valdības aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Viņš uzsvēra, ka iepriekš jau izmantoto taktiku atkārtoti izmantot nevarēs.

Pabriks atzina, ka, četru gadu laikā strādājot Saeimā un valdībā, tika pieļautas kļūdas. Ministrs uzsvēra, ka LA bez iebildēm atbalstīja valdības vadītāja Krišjāņa Kariņa (JV) iniciatīvas un par šādu nostāju samaksāja 14.Saeimas vēlēšanās.

Viņš uzskata, ka Covid-19 apkarošanas laikā tika pieļautas nopietnas kļūdas, piemēram, pieņemtais liegums tirgot noteiktas preču grupas lielveikalos, vai arī mājsēde, kura, pēc Pabrika teiktā, bija resursu izšķērdēšana, jo bija jānodarbina gan policija, gan Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

Tāpat Latvija zaudēja Igaunijai, piemēram, aizverot viesnīcas un atpūtas vietas. It īpaši cieta Valmiera un Valka, kur cilvēki izvelējās doties uz kaimiņvalsti, jo tur bija atpūtas iespējas.

Tāpat Pabriks vainoja kustību "Par!" velmē rīkot atsevišķu velēšanu kampaņu divos vēlēšanu reģionos. Viņš piekrīt, ka bija kļūdas, arī izvirzot partijas mērķus un prioritātes.

Ministrs uzsvēra, ka LA ir nepieciešams atgriezties pie klasiskām liberālām vērtībām.

Pabriks arī izcēla trīs prioritātes, pie kurām partija strādās, un tās ir industrializācija, inovācijas, jo bez tām nav iespējama ilgtspējīga industrializācija, kā arī infrastruktūra.

"Mums ir jāsaved kārtībā ceļi, sakari un digitalizācija, un tam nav nepieciešams veidot jaunus ministru amatus," uzsvēra Pabriks.

Par LA līdzpriekšsēdētājiem ievēlēti Pabriks, Ijabs un Pūce

Aizejošās valdības aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ijabs (AP) un bijušais Saeimas deputāts Juris Pūce (AP) ievēlēti par partijas "Latvijas attīstībai" (LA) līdzpriekšsēdētājiem.

Sestdien ikgadējā partijas kongresā tika ievēlēta jauna partijas valde uz diviem gadiem, apstiprināti biedru izvirzītie mērķi un uzdevumi jaunievēlētajai valdei un ētikas kodekss, kā arī uzklausītas partijas līderu uzrunas un debatēts par izaicinājumiem Latvijas ekonomikai.

Par partijas valdes locekļiem tika ievēlēti Mārupes novada domes deputāts Aivars Osītis, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP), Cēsu novada domes deputāte Elīna Stapulone, ekonomists Vjačeslavs Dombrovskis (AP), Gulbenes novada domes deputāts Normunds Mazūrs, Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs Leons Līdums, Rīgas domes deputāts Viesturs Zeps un partijas jauniešu nodaļas pārstāve Katrīna Ruzaiķe.

Par vienu no trim partijas revīzijas komisijas locekļiem atkārtoti ievēlēts Uldis Eglavs.

Starp biedru virzītiem un kongresā apstiprinātiem partijas mērķiem un uzdevumiem turpmākam darbam ir Rīgas nodaļas izveide, partijas reģionālo nodaļu stiprināšana, gatavošanās Eiropas Parlamenta vēlēšanām ar mērķi ievēlēt divus pārstāvjus no partijas saraksta.

Jau iepriekš tika nolemts, ka pēc neiekļūšanas 14.Saeimā politisko partiju apvienību "Attīstībai/Par!" (AP) veidojošās partijas - Kustība "Par!" ("Par!"), LA un "Izaugsme" - turpmāko politisko darbību organizēs patstāvīgi, kā arī vēlēs jaunas valdes un priekšsēdētājus.

AP iekļūšanai jaunajā Saeimas sasaukumā pietrūka vien aptuveni 250 balsu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu