Kafejnīcā Itālijā nošautas trīs sievietes, tai skaitā premjeres Meloni draudzene (1)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Giorgia Meloni Facebook konts

Svētdien kāds vīrietis atklājis uguni apmeklētājiem pilnā kafejnīcā, nogalinot trīs sievietes un ievainojot vēl četrus citus cilvēkus. Viena no nogalinātajām ir Itālijas premjerministres Džordžas Meloni draudzene, vēsta raidorganizācija BBC.

Kafejnīcā tobrīd notika tuvējās dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku komitejas sapulce. Aizdomās turamais ir 57 gadus vecs vīrietis, kurš pirms tam strīdējies ar komitejas valdi.

Aculieciniece laikrakstam "La Repubblica" stāsta, ka bruņotais vīrietis svētdien kafejnīcā ienācis ar kliedzieniem: "Es jūs visus nogalināšu!" Pēc tam viņš sācis šaut. Vēl pirms policijas ierašanās diviem klātesošajiem izdevies savaldīt šāvēju.

Itālijas premjermistre Džordža Meloni paziņojusi, ka viena no nogalinātajām sievietēm bija viņas draudzene Nikoleta Golisano. Premjere publicēja ierakstu sociālajā tīklā "Facebook", kur izteica līdzjūtību Golisano ģimenei.

"Nikoleta bija māte, kura sargāja savus bērnus, viņa bija patiesa un uzticama draudzene, vienlaikus stipra un trausla sieviete," rakstīja Meloni. "Bet pāri visam viņa bija profesionāle ar neparasti augstu pienākuma apziņu. Nikoleta bija mana draudzene."

"Tā nomirt - tas nav pareizi," turpināja Meloni. "Nikoleta bija laimīga un skaista, ģērbusies sarkanajā kleitā, ko nopirka savas 50. dzimšanas dienas svinībām pirms dažām nedēļām. Man viņa vienmēr paliks tieši tāda: skaista un laimīga."

Medijos izskanējušas ziņas, ka ievainoti divi vīrieši un divas sievietes.

Romas dome pirmdien sasaukusi ārkārtas sēdi saistībā ar notikušo.

Meloni norādījusi, ka šautuve, no kuras šāvējs nozadzis ieroci, patlaban ir slēgta un tiek izmeklēta tās atbildība.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu