VIDEO ⟩ "Pat ceļu uzturētāji nelīdzēs!" Lietuvas autovadītājus pārsteidz spēcīga sniega vētra

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: 15min.lt

Svētdien, 11. decembrī, Lietuvas centrālos un austrumu reģionus pārsteidza spēcīga sniega vētra, kas turpinājās vēl pirmdienas rītā, vēsta portāls "15min".

Iedzīvotāji norādīja, ka vētra sākusies svētdienas pēcpusdienā, bet vakarpusē tā pieņēmusies spēkā. Satiksmes tikpat kā bijusi paralizēta.

Snigšanas rezultātā teju apstājās sabiedriskā transporta kustība. Video redzams, ka sabiedriskajam transportam palīgā traucās speciālie dienesti.

Lietuvietis Pauļus sūdzējās, ka viņš pēcpusdienā no Kauņas devās uz Viļņu, taču ceļā manīja tikai vienu sniega tīrīšanas automašīnu. Viņš novēroja, ka šoferi apgrūtinātajos braukšanas apstākļos izmantoja pagaidu ātruma ierobežojuma zīmes - maksimālais braukšanas ātrums tika samazināts līdz 90 km/h, bet Viļņā līdz 80 km/h.

"Tādā vētrā pat ceļu uzturētāji nepalīdzēs," stāstīja Rasa. Viņa piebilda, ka, neraugoties uz to, ka visu ceļu Rasa bija ieslēgusi apsildes sistēmu, logu slotiņas tik un tā ir sasalušas.

Tikmēr Vitauts stāsta, ka svētdienas vakarā devās uz Viļņas lidostu, taču satiksmes bijusi palēnināta. Maksimālais braukšanas ātrums bijis 30 km/h.

Daudzviet Lietuvas austrumu un centrālajos reģionos izveidojās pamatīgi sastrēgumu, jo maksimālais braukšanas ātrums bijis aptuveni 30 km/h līdz 40 km/h.

Tikmēr Sigita portālam "15min" stāstīja, ka Viļņā ilgu laiku ceļi vispār netika tīrīti. Viņa stāstīja, ka dažu kilometru mērošana viņai prasījusi vairāk nekā stundu. "Braukšanas apstākļi bija neiedomājami. Man visu ceļu trīcēja rokas, kājas, es baidījos, vai vispār tikšu līdz mājām."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu