"TikTok" video: par pārkāpumiem Latvijā pelni "sirdis", Lietuvā paliec bez tiesībām un ar patukšu maku (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Lietuvā, Marijampoles novadā, Galvenā policijas komisariāta Ceļu policijas nodaļas likumsargi ne tikai nepārtraukti patrulē uz ceļiem, bet arī aktīvi seko līdzi internetā un sociālajos tīklos publicētajiem materiāliem. Un viens tāds gadījums ir fiksēts.

Kāds atbildīgs Lietuvas pilsonis sociālajā vietnē "TikTok" redzējis vairākus video, kuros pa Marijampoles novada ceļiem traucas kādas jaunietes automašīna. Viņš par šiem pārkāpumiem ziņoja policijai, izmantojot vietni "Epolicija.lt".

Likumsargi uz ziņojumu reaģēja nekavējoties un ātri vien identificēja pārkāpēju, kurai tika izrakstīti divi administratīvā pārkāpuma protokoli.

Viens protokols sastādīts par to, ka uz autoceļa A5 Kauņa-Marijampole-Suvalki vietā, kur autovadītājiem atļauts braukt ar ātrumu 100 km/h, jaunā sieviete traukusies ar ātrumu 166 km/h.

Savukārt otrs protokols sastādīts par vēl vienu ātruma pārsniegšanas gadījumu, kas fiksēts uz ceļa Alīta-Simna-Kalvarija, kur atļautais ātrums ir 70 km/h, bet sievietes vadītā automašīna brauca ar ātrumu 149 km/h.

Tā vietā, lai videomateriāliem savāktu pēc iespējas vairāk "patīk" no "TikTok" lietotājiem, autovadītāja par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem tika pie 225 eiro naudas soda un uz 12 mēnešiem zaudēja tiesības.

Policisti aicina autovadītājus būt apzinīgiem un nepārsniegt ātruma ierobežojumus uz autoceļiem un atcerēties, ka sekas šādai bezatbildīgai rīcībai uz ceļa var būt daudz smagākas nekā naudas sods vai transportlīdzekļa vadīšanas tiesību zaudēšana.

Jau iepriekš "TVNET GRUPAS" tiešsaistes žurnālā "Klik" vēstījām par līdzīgu gadījumu vietnē "TikTok", kas sašūpoja Latvijas sabiedrību.

Sociālajā vietnē "TikTok" kāds lietotājs ar segvārdu Pulkvedis Briedis regulāri publicēja video, kuros redzami dažādi ceļu satiksmes pārkāpumi. Portāls TVNET jau vairākas reizes sazinājies ar policiju par šo pārgalvīgo motociklistu, taču likumsargu komentāru par šo nu jau publisko likumpārkāpēju tik ātri nesaņēma.

Kā vēlāk atklājies - ar nofilmētiem pārkāpumiem vien nepietiek, lai viņu sodītu. Plašāk uzzini "Klik" rakstā!

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu