Gluži kā bērnībā! Rīga saposta Ziemassvētkiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ziemassvētki kā bērnībā
Ziemassvētki kā bērnībā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Tuvojoties gada gaidītākajiem svētkiem - Ziemassvētkiem - Rīga iemirdzas īpaši pasakainā tēlā, un ne velti - šī gada svētku motīvs ir Ziemassvētki kā bērnībā. 

Šā gada Ziemassvētku vizuālo noformējumu un svētku apsveikumu rīdziniekiem radījusi latviešu māksliniece un ilustratore Anna Vaivare. Māksliniece pazīstama kā bērnu grāmatu ilustrāciju un komiksu autore, kā arī ir Jāņa Baltvilka balvas bērnu grāmatu mākslā laureāte.

Annas Vaivares veidotie svētku motīvi un tēli rotā pilsētvidē skatāmos vides stendus un afišu stabus, kas aicina sastapt Ziemassvētku brīnumus.

“Izveidotās ilustrācijas ataino priekpilnu rosību, kas raksturīga svētku gatavošanās laikam. Tie ir gan lieli, gan mazi rīdzinieki, kuri pošas svētkiem, tās ir gaismiņas, pārsliņas un visādi krikumi, kas man saistās ar šo svētku jūsmu un rada siltu noskaņu.

Ceru, ka starp visiem šiem elementiem katrs atradīs kādu sev tuvu tēlu.

Neatņemama šo svētku sastāvdaļa man ir arī Ziemassvētku dzejoļu lasīšana. Arī tie kalpojuši par iedvesmu svētku ilustrāciju radīšanā,” norāda ilustrāciju autore Anna Vaivare.

Brīnumsvecītes, lieli un mazi rīdzinieki, miera dūja, kas ir aktuālāka nekā citus gadus, un pat Rīgas gailis, kas satinies šallē - šo un ne tikai var redzēt mākslinieces radītajās ilustrācijās.

Foto: Rīgas pašvaldība
Foto: Rīgas pašvaldība
Foto: Rīgas pašvaldība
Foto: Rīgas pašvaldība

Atsevišķi afišu stabi kopš decembra sākuma izrotāti ar mākslinieces ilustrāciju iedvesmotām Ziemassvētku micītēm.

Foto: Ziemassvētku cepures uz pilsētas afišu stabiem

Aicinām ikvienam atcerēties bērnību un baudīt ziemas priekus galvaspilsētā! Šogad galvaspilsētas spožākās egles mirdz Doma laukumā un Rātslaukumā. Vēl 18 Ziemassvētku egles ir izvietotas pie kultūras centriem, parkos un skvēros, bet apkaimēs ir uzstādītas pašvaldības dāvinātās un apkaimju biedrību izrotātās eglītes.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Tāpat, turpinot iepriekšējā gadā aizsākto tradīciju, ar gaismas noformējumu ir rotāti pilsētas parki, skvēri un rotaļu laukumi. Svētku noskaņa šajos parkos ienāk ne tikvien ar LED energoefektīvām spuldzīšu virtenēm, bet arī izgaismotām 3D zvaigznēm, sniegavīriem un citiem gaismas dizaina objektiem.

Foto: Atklāj "Ziemassvētku gaismas taku"

Atgādinām, ka Vērmanes dārzā ceturtdienu vakaros pie parka strūklakas noris īpaša programma ģimenēm ar bērniem: pasaku lasījumi, rotaļas un dziesmas, kā arī iespēja satikt Ziemassvētku vecīti. Par īpašo svētku programmu parkā vēstī arī Ziemassvētku goda vārti.

Savukārt no 17. decembra mirdzošus Ziemassvētku gaismas brīnumus ikviens pilsētas iedzīvotājs varēs apskatīt pilsētas kanālmalā izvietotajā Ziemassvētku gaismas takā. Tajā gaismas dizaina objekti tiks papildināti ar pazīstamām melodijām.

Ar Rīgas pašvaldības organizētajiem Ziemassvētku gaidīšanas laikam veltītajiem pasākumiem vairāk var iepazīties šeit, kā arī sekot līdzi to jaunumiem sociālā tīkla Facebook lapā "Rīgā notiek".

Raksts tapis sadarbībā ar Rīgas pašvaldību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu