VIDEO ⟩ Vairākkārt sēdējis "septītajās debesīs" un turpina braukt bez tiesībām. Internetā ažiotāžu saceļ kārtējais "tiktokeris" (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmumi no video/TVNET kolāža

Vētru sociālajos tīklos sacēlis kāds vietnes "TikTok" lietotājs ar segvārdu "genadijs_e90" - vīrietis, kurš ar savu BMW regulāri pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus un, pēc paša teiktā, jau vairākas reizes Valsts policija viņu ir sodījusi. Pie portāla TVNET vērsušies vairāki lasītāji ar jautājumu - kam ir jānotiek, lai "Genādijs" vairs nevarētu piedalīties satiksmē? Apkopojām "TikTok" video pieejamo informāciju, kā arī sazinājāmies ar Valsts policiju, lai skaidrotu ažiotāžu ap šo pārgalvīgo autovadītāju.

Video: "Genādija" publicēto video kompilācija "TikTok"

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" izcēlusies plaša diskusija par "Genādiju". Vīrietis savā "TikTok" vietnē trešdienas, 13. decembra, vakarā publicējis vairākus video, kuros, iespējams, viņš pats driftē, kas traktējams kā agresīva braukšana.

Kāds "Twitter" lietotājs vērš uzmanību, ka šādas "Genādija" izklaides esot regulāras. Tiesa, video redzamais BMW spēkrats ar Latvijā reģistrēto numurzīmi MK-9687 satiksmē nedrīkst piedalīties kopš 2021. gada 23. decembra.

Portāls TVNET "Genādija" gaitām seko jau kādu laiku. Viņa publicētajos video ir redzama pārgalvīga braukšana, kas apdraud citus satiksmes dalībniekus. Vīrietis arī izraisījis vairākus ceļu satiksmes negadījumus.

Kādā no video pats "Genādijs" arī stāsta, ka policija viņu apturējusi jau vairākas reizes. Konkrētajā video vīrietis stāsta, ka nu bijusi jau 13. reize. Savukārt citā video "Genādijs" atzīstas, ka viņam vispār esot liegts piedalīties satiksmē, jo neesot vadītāja apliecības. Turklāt arī viņa BMW esot noņemts no Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) uzskaites.

Vasarā uzņemtā video viņš stāsta, ka atbrīvots no cietuma - iepriekšējā vakarā viņš ticis aizturēts, tad esot bijuši jākārto papīri un nakts jāpavada "septītajās debesīs". Policija esot konfiscējusi viņa mašīnu. "Genādijs" klāsta, ka šajā konkrētajā situācijā viņam kopā sanākšot aptuveni 800 eiro liels naudas sods. Pieļaujams, ka arī liegums uz vēl ilgāku laiku iegūt vadītāja apliecību.

Kādā video viņš ieminas, ka "septītajās debesīs" pavadījis jau vairākas reizes. Par "septītajām debesīm" dēvē izmeklēšanas izolatoru, kas atrodas Valsts policijas galvenās ēkas Čiekurkalnā septītajā stāvā.

Portāls TVNET arī sazinājās ar Valsts policiju, lai par šo "Genādija" epopeju uzzinātu vairāk. Pašlaik gaidām policijas komentāru par minēto personu.

Valsts policija iedrošina iedzīvotājus, kuri var sniegt kvalitatīvu informāciju ar savās ierīcēs fiksētiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, tostarp norādot nepieciešamos datus, vērsties ar tiem Valsts policijā. Vienlaikus vēršam uzmanību, ka iesniedzējam jārēķinās ar to, ka viņš var tikt aicināts ierasties attiecīgajā policijas struktūrvienībā, lai nostiprinātu iesniegto liecību.

Videomateriālu kopā ar plašāku informāciju par izdarīto pārkāpumu policijā var iesniegt šādos veidos:

1. Elektroniski: portālā www.latvija.lv, izmantojot e-adresi; izmantojot "eParakstu", nosūtīt iesniegumu uz e-pastu - pasts@vp.gov.lv.

2. Klātienē iesniegumu var iesniegt jebkurā Valsts policijas iecirknī.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu