VIDEO ⟩ "Gadiem lieku šeit auto!" Sieviete neizpratnē par Makstenieku ciema mežā piespriesto sodu (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Rīdziniecei Andai pilsētas parkos ir par šauru, tāpēc savu suni izskrieties viņa ved uz Makstenieku mežu Pierīgā. Arī savu vārdadienu Anda devās pavadīt svaigā gaisā, taču pastaiga beigusies ar naudas sodu, vēsta raidījums "Bez tabu".

Anda mašīnu novietoja ceļa malā Makstenieku ciema mežā. Rīdziniece, atminoties tās dienas notikumus, skaidro, ka meita izteikusi bažas, ka spēkratu vajadzētu atstāt citur.

Sievietes meitas bažas apstiprinājušās – autovadītājai ir sākta administratīvā lieta par apstāšanos meža masīvā. Autovadītāja gan nesaprot – gadiem ilgi šeit apstājusies, taču pirmo reizi policisti aizrādījuši.

Šobrīd Andai ir dots laiks paskaidrot savu vainu pirms soda saņemšanas.

Ropažu novada pašvaldības policijas darbinieki skaidro, ka jebkurā mežā ir aizliegts ar transportlīdzekli nobraukt no ceļiem vai dabiskajām brauktuvēm. Likumsargi sodu pamato ar likumu.

"Rīgas mežu" pārstāvis Uldis Gaiss norāda, ka meža normatīvie akti neparedz apstāšanās, bet gan pārvietošanās kārtību. Taču viņš piebilst, ka pašvaldības ir tiesīgas noteikt, kur drīkst mežā apstāties un kur ne.

Plašāk "Bez tabu" sižetā!

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu