Kuras ir pirmās partijas, kas jums nāk prātā, izdzirdot frāzi “Kāds deputāts nupat ierakstīja tviterī pašu stulbāko lietu, ko šogad esmu lasījis”? Man pašam, ja godīgi, pati pirmā doma būtu Nacionālā apvienība. Viņiem tomēr iespaidīgs daudzums domas dižgaru. Otrā – "Latvija pirmajā vietā". Abām sekotu vēl čupiņa citu. Tomēr šoreiz patiesībā diezgan negaidīti – "Jaunā Vienotība".

Precīzāk – no "Jaunās Vienotības" saraksta Rīgas domē ievēlētais deputāts Lauris Ērenpreiss. Jauniešu radošo centru “Open” veidotājs Edijs Klaišis savā Twitter kontā ierakstīja: “Šovakar iepazinos ar vienu meiteni, kurai situācija ir vairāk nekā smaga. Piedāvāju viņai ieiet veikalā nopirkt to kas šobrīd visvairāk nepieciešams. Pirmās trīs lietas, ko viņa palūdza nopirkt, – zobu pasta, zobu birste un higiēniskās paketes.”

Uz šo Rīgas domes deputāts atbildēja ar lakonisku: “Tātad ir paēdusi un nesalst”, bet vēlāk arī izklāstīja savas pārdomas plašāk. “Ārprāts cik ātri cilvēks paliek tizls! Pajautājiet mātēm un vecmammām kā viņas savulaik ar šo fizioloģisko procesu tika galā. Kā tagad dzīvo ukraiņu sievietes bez siltuma, ēdiena un ūdens, bet mums prioritāte Nr.1 ir hig- paketes. Kā mēs jaunībā iztikām bez tualetes papīra uc.?”

Proti, Ukrainā notiek karš un cilvēkiem iet daudz sliktāk, tāpēc higiēnisko pakešu trūkums jaunietēm patiesībā nemaz nav īsta problēma. Pat ja blakus nenotiktu karš, der atcerēties, ka daudzviet Āfrikā vienmēr iet sūdīgi, tāpēc vispār jau neviena pati lieta, kas mums šķiet problēma, tāda nemaz nav. Mūsu vecmammas pārdzīvoja Otro pasaules karu, bet tagad te meitenēm iedomu problēmas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X