VIDEO ⟩ Vai gadījumos, kad spēkratam ir piekabe vai pats auto ir limuzīns, ir jāmaksā par divām stāvvietām? (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Rīgā autostāvvietas ir marķētas ar baltām līnijām, lai būtu ērti novietot vieglo transportlīdzekli. Tiesa, ko darīt gadījumos, ja automašīnai ir piekabe vai pats auto ir limuzīns?

Raidījuma "4. studija" lasītājs vaicā: "Atstāju stāvvietā Pulkveža Brieža ielā, samaksāju. Nāku atpakaļ, un man auto logā ir ielikta kvīts par to, ka neesmu samaksājis. Jautājums tāds - uz ceļa mašīnas ar piekabi skaitās, ka viens sastāvs, bet man sodu uzlika, it kā piekabe skaitītos kā atsevišķs transportlīdzeklis."

Pēc ceļu satiksmes noteikumiem piekabe un transportlīdzeklis skaitās kā viens sastāvs.

"Drošas braukšanas skolas" (DBS) direktors Jānis Vanks norāda: "Jāņem vērā ir galvenā lieta - cik šis te auto sastāvs aizņem vietas. Visticamāk, auto plus piekabe aizņems vairāk nekā vienu stāvvietu."

Nav šaubu, vai tā būtu "Rīgas satiksmes" vai kāda privāta uzņēmuma autostāvvieta, katrs gribēs iekasēt naudu. Turklāt, ja esi aizņēmis divas vietas, tad par divām arī būs jāmaksā, norāda Vanks.

Tiesa, skatītājam ir vēl kāds jautājums - ko darīt gadījumos, ja transportlīdzeklis fiziski nevar ietilpt starp marķētajām līnijām, piemēram, limuzīns?

Plašāk par stāvvietu parametriem un lielajiem transportlīdzekļiem uzzini raidījuma "4. studija" sižetā!

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu