"Rīgas satiksme" izsludinājusi iepirkumu elektroautobusu uzlādes stacijas infrastruktūras izbūvei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

 SIA "Rīgas satiksme" izsludinājusi atklātu iepirkuma procedūru par elektroautobusu  uzlādes stacijas infrastruktūras izbūvi. Plānots, ka uzvarētājam  būs jānodrošina arī uzlādes staciju uzstādīšana un darbības nodrošināšana, norādījusi "Rīgas satiksme" .

Elektroautobusu uzlādes stacijas infrastruktūras izbūvi jāveic "Rīgas satiksmes" 7. autobusu parka teritorijā, Vestienas ielā 35, Rīgā, un tā paredzēta 35 elektroautobusu uzlādei, kurus plānots saņemt 2023.gada nogalē.

Pretendentiem piedāvājums jāiesniedz elektroniski līdz 2023.gada 3.janvārim Elektronisko iepirkumu sistēmas e-konkursu apakšsistēmā.

Piedāvājumus vērtēs pēc pretendentu iesniegtā finanšu piedāvājuma, izvēloties piedāvājumu ar viszemāko cenu.

Kā ziņots "Rīgas satiksmes" konkursā par elektroautobusu un to rezerves daļu piegādi par uzvarētāju atzīts "Solaris Bus & Coach Sp. z o.o.".

Patlaban ar "Solaris Bus & Coach Sp. z o.o." parakstīts līgums, kas paredz 35 elektroautobusu un rezerves daļu piegādi par kopējo plānoto summu 19,2 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Savukārt vēl papildu 17 elektroautobusu iegādei plānotā maksimālā līgumsumma ir 9,3 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, un par šo elektroautobusu iegādi vēl tiks lemts.

"Rīgas satiksmes" apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 122,593 miljoni eiro, kas ir par 1,9% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, bet kompānijas peļņa samazinājās 3,2 reizes - līdz 1,801 miljonam eiro.

"Rīgas satiksme" nodrošina pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem Rīgā, kā arī apsaimnieko autostāvvietas pilsētas ielu malās. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome. "Rīgas satiksmei" pieder kapitāldaļas kompānijās SIA "Rīgas karte" (51%) un SIA "Rīgas acs" (100%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu